MSB lise mezunu subay ve astsubay alımı! Bugün SON gün...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) açıklama yaptı. Açıklamaya göre; 2018 yılında en az lise mezunu 9 bin 753 subay ve astsubay alınacak. Peki kimler başvurabilir, aranan şartlar nelerdir, nasıl başvuru yapılır?

MSB lise mezunu subay ve astsubay alımı! Bugün SON gün...
MSB lise mezunu subay ve astsubay alımı! Bugün SON gün...
GİRİŞ 15.02.2018 09:36 GÜNCELLEME 15.02.2018 09:37
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında en az lise mezunu 9 bin 753 subay ve astsubay alımı gerçekleşeceğini belirtti. Son yapılan düzenlemeye göre artık subay ve astsubay alımları Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapılacak. Bunun üzerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’ den sitesinden resmi açıklama yapıldı. En az lise mezunu olmak şartıyla 9 bin 753 kişi Milli Savunma Bakanlığı farklı kuvvet komutanlıklarına alınacak.Peki buna göre; kimler başvuru yapabilir, nasıl başvuru yapılır, şartları nelerdir, hangi kuvvet komutanlıklarına ne kadar alım yapılacaktır?

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

 

Söz konusu programa başvuru yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise ve dengi okullardan mezun olmak, herhangi bir suç işlememiş olmak, boy- kilo endeksine uygun olmak,Harp Okulları Kanunu ve Yönetmeliği ile Astsubay Meslek Yüksekokulları Kanunu ve yönetmeliğinde belirtilen nitelikleri taşımak gibi şartlar aranacaktır.

Bunun yanında Harp Okullarına bayan ve erkek adaylar ve Astsubay meslek yüksekokullarına sadece erkek adaylar alınacaktır. Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmaları ve Astsubay meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmaları şarttır.

BAŞVURU İÇİN TIKLA

SUBAY ve ASTSUBAY ALINACAK KOMUTANLIKLAR!

 Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin açıklamalarına göre;

- Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 341 subay, bin 899 astsubay,

- Özel Kuvvetler Komutanlığı için 300 subay, 600 astsubay,

- Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 2 bin 427 subay, 2 bin 657 astsubay,

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 693 subay, 836 astsubay olmak üzere toplam 9 bin 753 subay ve astsubay alımı yapılacaktır.

SUBAY ve ASTSUBAY BAŞVURU TARİHLERİ

Subay ve astsubay alımları hakkında Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesi  üzerinden de bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda başvuru tarihleri belli oldu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Türk Silahlı Kuvvetleri 9 bin 753 subay ve astsubay alımı başvuruları 9 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve 15 Şubat 2018'e kadar devam edecek.

YORUMLAR 76
  • ufuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Lise bitince başvuru yapalirmiyiz
    Cevapla
  • Handan 5 yıl önce Şikayet Et
    Lise mezun olucam yakıda liseden mezun oldumda başvura bilirmiyim askeri yeye
    Cevapla
  • Handan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah bizlere yardım etsin. Arkadaşlar biz astsubay adaylarıa.Allah hepimizin yardımcısı olsun amin bende astsubay olmak istiyorum allah hebimize yardım etsin amin
    Cevapla
  • ibo 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimseyi utanfirmadin ins
    Cevapla
  • Handan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende subay olmak istiyorum. Ama ben 17 yaşdayım nisan ın 9 da 18 yaşıma giricem subay olmak icin kac yaşda olmak gerekli.
    Cevapla
  • Handan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız ben 18 yaşına giricem ve subay olmak icin kac yaşına gerekli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!