Avrupa Birliği'nden Afrin açıklaması

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Afrin hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği'nden Afrin açıklaması
Avrupa Birliği'nden Afrin açıklaması
GİRİŞ 22.01.2018 18:36 GÜNCELLEME 22.01.2018 20:15
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı ardından düzenlediği basın toplantısında, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'ndan son derece endişe duyduğunu belirterek, bugünkü toplantıda konuyu AB ülkesi dışişleri bakanlarıyla ele aldıklarını ifade etti.

Türk yetkililerle de konuya ilişkin irtibata geçeceğini aktaran Mogherini, AB Bakanı Ömer Çelik'in hafta içerisindeki Brüksel ziyaretinde de kendisiyle konuyu görüşeceğini söyledi.

Mogherini iki nedenden dolayı operasyondan endişe duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Birincisi insani nedenler. İnsani yardımların ulaştığından ve sivil halkın operasyondan etkilenmediğinden emin olmalıyız. Alandaki herhangi bir askeri operasyonun DEAŞ karşıtı olduğundan da emin olmalıyız. Beni endişeye sevk eden diğer husus ise askeri operasyonlar Cenevre'deki görüşmelerin sürmesini olumsuz etkileyebilir."

YORUMLAR 54
  • hüsnü 6 yıl önce Şikayet Et
    aynı endişeyi bizim şehirlerimize roket attırdığınızda da duymalıydınız.abd ve diğerlerinin operasyonlarında,hatta Libya yı kafanıza göre(Fransa) bombalarken de duymalıydınız.Hiç inandırıcı değilsiniz ab abd vs.
    Cevapla
  • havale 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ırakta milyonlarca sivili katlederken nerdeydiniz ikiyüzlüler sizi
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsan kesildiniz başımıza ne kadar da düşünürsünüz muslumanları gözlerimiz yaşardı bırakın bu timsah gözyaşlarını bu millet ne olduğunuzu çok iyi biliyor bitecek suriyedede kürt terör devleti rüyanız inşaALLAH
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Sira sizede gelecek insallah
    Cevapla
  • amiiinn 6 yıl önce Şikayet Et
    sizdeyilmisiniz yilardir pkkyi destekliyipte daglara vikarsn cakal surusu ab olenlerin sebebi sizsiniz kandirdiniz ulkeye kalles yaptiniz turkiyenin buyumesinden kortunuz bunun icin her pisliyi yaptiniz ayaginiza dolassin sizin uljelerinizdede bonbalari patlatsinlar insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!