İstikamet Kızıl Elma diyen askerin ailesi konuştu

“İstikamet Kızıl Elma, ailem beni beklemesin” sözleri tüm Türkiye’yi ağlatan Mehmet uzman çavuşun ailesi: Dönmezse de vatan sağ olsun diye konuştu.

GİRİŞ 23.01.2018 08:05 GÜNCELLEME 23.01.2018 08:49
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı'na katılan tankçı uzman çavuş 24 yaşındaki Mehmet Kuzu'nun aHaber ekranlarında söylediği "İstikamet Kızıl Elma, ailem beni beklemesin" sözleri, Türk askerinin ruh halinin en güzel kanıtlarından biri oldu. Tüm Türkiye'yi duygulandıran o görüntülerin kahramanı Kuzu, ailesinin de gurur kaynağı oldu.

5 kardeşin en büyüğü olan Mehmet Kuzu, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde acemi birliğini tamamladıktan sonra usta birliği için Edirne'nin Süloğlu ilçesine gitti. Çocukluktan beri asker olma hayali kuran Mehmet Kuzu, usta birliğinde terhis bıraktı ve önce sözleşmeli er, arkasından da uzman çavuş oldu. 2 yıldır da uzman çavuş olarak hizmet veriyor.

'BİZİM İÇİN DUA EDİN YETER'

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde yaşayan ailesi, oğullarını TV'de görünce çok heyecanlandıklarını söyledi. 50 yaşındaki baba Cemil Kuzu şöyle konuştu: "Oğlum, vatanına milletine çok bağlı bir insan. Eşimle televizyon izlerken bir anda oğlumu gördük. Söylediği sözler bizi çok duygulandırdı. Oğlum ile gurur duyuyoruz. Operasyona katılan hiçbir Mehmetçiğin ayağına Allah taş değdirmesin. Dönmeyebilir, vatan için herkes şehit olmak istiyor bu çok gurur verici bir şey. En son bir saat önce konuştuk. Yerini söylemedi. Gerekirse biz de gelelim dedim. O da 'Size gerek yok Türkiye olarak bize dua edin' dedi. Rabbim onların yardımcısı olsun."

Anne Ümmühan Kuzu da hislerini "Beklemesinler dediğini duyunca çok duygulandım ve çok gurur duydum. Afrin'i temizlesinler öyle dönsünler. 5 çocuğum var 4'ü erkek. 4'ünü de askere alsalar, gerekirse babalarını da alsalar ben yine beklerim" diye anlattı.

YORUMLAR 57
  • vatansever hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Iste vatan sevdalisinin son noktasi beklemesinler dedi ve gitti gostere gostere gitti bazi klavye delikanlilari gibi buralarda kufur savurmadan yollara kalleşçe mayin dosemeden bi koseye saklanip sinsice sirtindan vurmadan korkusuzca gitti ....Allah yolunuzu acik etsin Rabbim ailenize hepinizin sag saglim kavusmasini nasip etsin cumlenize ....Allah yar ve yardimciniz olsun AMİN... 105
    Cevapla
  • İkra! 6 yıl önce Şikayet Et
    Dönmeyi düşünmediler...Ülkemin huzurunun bedelini canlarıyla ödeyen yiğitler hakkınızı nasıl öderiz?
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbım kem gözlerden her türlü tehlikeden korusun güle güle gidip gelmek nasip etsin inşallah. aslan parçaları.
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel bir aile....dualarımız sizlerle
    Cevapla
  • cengaver 6 yıl önce Şikayet Et
    duygulanmamak elde değil gözlerim doldu vallahi haberlerde de görmüştüm aslan parçasını.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...