Azez Suriye'nin neresinde? İşte, haritadaki konumu! (Afrin Operasyonu)

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Afrin Operasyonu (Zeytin Dalı Harekatı) için Azez bölgesinden geçerek operasyonun yürütüleceğinin açıklamasının ardından kamuoyu nezdinde Azez'in nerede olduğu ve harita üzerindeki konumu merak edilerek araştırma konusu haline geldi. İşte, Türkiye ve Suriye sınırları içerisinde kritik bir konumu bulunan Azez bölgesinin harita üzerindeki konumu...

Azez Suriye'nin neresinde? İşte, haritadaki konumu! (Afrin Operasyonu)
Azez Suriye'nin neresinde? İşte, haritadaki konumu! (Afrin Operasyonu)
GİRİŞ 29.03.2018 17:22 GÜNCELLEME 29.03.2018 17:22

Afrin Operasyonu, bir diğer adıyla Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili başlatılan tüm çalışmaları yakından takip eden, yürütülen operasyon hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar tarafından, ''Azez nerede, Azez'in harita üzerindeki konumu, Azez, Suriye'nin neresinde'' gibi merak edilen tüm soruları yanıt aranmak üzere sorgulamalarına hız kazandırdı. Afrin Operasyonu için konum itibariyle önemli bir yerde bulunan ve gerçekleştirilen operasyon için güvenli geçiş alanı sağlamasına fırsat sağlayan Azez nerede? İşte, kamuoyunun Afrin Operasyonu (Zeytin Dalı Harekatı) sonrasında merakla araştırdığı kritik nokta ilan edilen Azez bölgesinin harita üzerindeki konumu...

AZEZ NEREDE?

 

 

Azez, Halep iline bağlı bir yerleşim merkezi olarak tanımlanmaktadır.

Azez'de yaşayan kesime bakılacak olursa bunları yoğun bir biçimde; Kürtler, Türkmenler ve sünni müslüman olan Araplar oluşturmaktadır.

Azez'in bulunduğu nüfusu inceleyecek olursak, kent merkezinde 50 bin, köyleriyle birlikte ise 100.000'e yakın bir nüfusu olduğu görülmektedir.

Tarihsel açıdan ele alındığında, 1125 yılında Selçuklular ile Haçlılar arasında çıkan Azez Muharebesi'nin geçtiği yer olarak bilinmektedir.

2011 yılında Azez bölgesinde Kuzey Fırtınası adlı bir grup kuruldu. Kuzey Fırtınası grubu, Azez bölgesindeki savaşçılardan oluştuğu için kısa süre sonra rejim ile çatışmaya başladı.

Ayaklanmaların ortaya çıkmasıyla birlikte Azez halkı, rejimin karşısında cephe almaya başladı.

2012 yılında Azez bölgesi, Suriye İç Savaşı esnasında muhalifler tarafından ele geçirildi.

Azez bölgesinde, şehrin yarısı Özgür Suriye Ordusu, diğer yarısı ise İslami Cephe liderliğindeki Kuzey Fırtınası Tugayı kontrolü altındadır.

İŞTE, AZEZ'İN HARİTA ÜZERİNDEKİ KONUMU...

AZEZ NEREDE ile ilgili görsel sonucu

Azez nerede yer alıyor Azez harita konumu olarak Suriyenin neresinde

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı