Güvenlik zirvesi sonrası açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Afrin Güvenlik zirvesi sonrası açıklama yaptı.

Güvenlik zirvesi sonrası açıklama
Güvenlik zirvesi sonrası açıklama
GİRİŞ 23.01.2018 15:14 GÜNCELLEME 23.01.2018 23:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ilgili Başbakan Yardımcıları ile Bakanların katıldığı Güvenlik Toplantısı yapıldı. Toplantının ana teması Afrin operasyonuydu. Toplantıdan sonra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yazılı bir açıklama yaptı.  Kalın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye, bugüne kadar benzer operasyonlarla gittiği hiçbir yere zulüm, kan, gözyaşı, kötülük götürmemiştir. Tam tersine, ülkemizin ayak bastığı her yerde insanlar barış ve esenlik içinde hayatlarını sürdürmektedir. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi, bunun en somut örneğidir. Türkiye'nin öncelikli amacı sınırlarının güvenliğini, vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamaktır. Suriye'nin toprak bütünlüğüne olan saygımız da bu operasyonun önemli gerekçeleri arasındadır. Bu ülkedeki Arap, Türkmen, Kürt kardeşlerimizin huzur, güven ve refah içinde bir Suriye’de yaşayabilmeleri için üzerimize düşenleri yapmayı, komşuluk ve kardeşlik hukukumuzun gereği olarak görüyoruz. 

OPERASYON BİR ETNİK GRUBA DEĞİL, TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI

Zeytin Dalı Operasyonu, herhangi bir etnik gruba değil, sadece terör örgütlerine karşı yapılmaktadır.Özgür Suriye Ordusu unsurları ve onlara destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait birlikler, Afrin'de tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedefleri imha ederek, güvenli bir şekilde ilerleyişlerini sürdürmektedir. 

HASSASİYETİMİZ EN ÜST SEVİYEDE

Terörist unsurlarla sivil halkı ayırt etme konusundaki hassasiyetimiz, her operasyonumuzda olduğu gibi burada da en üst düzeydedir. Afrin'i bölücü terör örgütü mensuplarından temizlediğimizde, en büyük teşekkürü bu bölgede yaşayan kardeşlerimizden alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

YORUMLAR 6
  • turan ccc 6 yıl önce Şikayet Et
    allah cc biliyor ya rabbim reisimizi ve yoldaşlarını het daim korusun yar ve yardımcısı olsun inşaallah şehitlerimizi rabbim aile leriyle cennetinde buluştursun
    Cevapla
  • akiff 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yardımcınız olsun Arslanlar
    Cevapla
  • arda 6 yıl önce Şikayet Et
    benim ecdadima isgalci diyen hacli zihniyeti evet benim ecdadim.girdigi topraklarda gönülleri isgal etti onlari kazandi.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH YAR BE yardımcımız olsun. Galip olan ALLAHTIR.
    Cevapla
  • Iman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu savas icin en iyi silah coklu roketardir.En iki yuz adet lazim.Ukranyadan alabiliriz.Kendimiz de uretiyoruz.Ama ukranya uretimi olan katyusalar 40 adet atiyor ve tahrip alani cok guclu.Hemen dolsurulabiliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki