Akar'dan sınır birliklerine denetleme!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar; Şanlıurfa, Kilis ve Hatay bölgelerinde bulunan birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Akar'dan sınır birliklerine denetleme!
Akar'dan sınır birliklerine denetleme!
GİRİŞ 27.01.2018 22:08 GÜNCELLEME 27.01.2018 22:12

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar; beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay bölgelerinde bulunan birliklerde inceleme ve denetlemelerine devam etti.

TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR; beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar GÜLER ile birlikte, 27 Ocak 2018 tarihinde Şanlıurfa, Kilis ve Hatay bölgelerinde bulunan birliklerde inceleme ve denetlemelerine devam etmektedir.

Bu kapsamda Orgeneral AKAR;

 

 

- Müşterek Özel Görev Kuvveti Komutanlığı-Havuzlubahçe/Kilis,

- 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı/Kilis,

- 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığı-Gülbaba/Kilis,

- 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı Taktik Komuta Yeri-Gülbaba/Kilis,

- 2’nci Komando Tugay Komutanlığı Esas Komuta Yeri-Reyhanlı/Hatay’da inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur.

Birliklere ait komuta yerlerinde birlik komutanları ve personel ile bir araya gelen Orgeneral AKAR, burada başarıyla sürdürülen “Zeytin Dalı Harekâtı” hakkında bilgi almış, değerlendirmelerde bulunmuştur. Orgeneral AKAR denetlemeler sırasında;

- “Zeytin Dalı Harekâtı”nın, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirildiğini,

- TSK’nın faaliyetlerini, BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan “Meşru Müdafaa Hakkı” ve BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik kararları kapsamında uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları doğrultusunda yürüttüğünü,

- Harekât esnasında sadece teröristlere ait hedeflerin vurulduğunu, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterilmekte olduğunu,

- Harekâtın bir maksadının da dost ve kardeş bölge halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak olduğunu,

- Faaliyetlerin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak ve en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar yürütüleceğini,

- Harekâtın başarısıyla hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanmış olacağını bir kez daha vurgulamıştır.

Orgeneral AKAR bilahare personeli harekât kapsamında göstermiş olduğu kahramanlık ve fedakârlıklardan dolayı kutlamış ve kendilerine başarılar dilemiştir.

Ayrıca Orgeneral AKAR Kilis’te, 24 Ocak 2018 tarihinde PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütü tarafından gerçekleştirilen roketli saldırıda isabet alan tarihi Çalık Camiini ziyaret etmiş, yetkililerden bilgi almıştır. Müteakiben hain terör örgütü tarafından Kilis şehir merkezine bugün gerçekleştirilen roketli saldırının hemen ardından olay mahalline giderek incelemelerde bulunmuştur. Burada halkla sohbet eden Orgeneral AKAR, Kilis halkına geçmiş olsun dileklerini iletmiştir.

Kilis’e yapılan saldırı sonrasında hedef tespit vasıtaları ile mevkileri belirlenen PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütüne ait hedefler, Fırtına obüsleri ile ateş altına alınmıştır. Orgeneral AKAR, atışları bizzat 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı Taktik Komuta Yerinden izlemiştir.

Orgeneral AKAR, Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah ERİN ve Kilis Valisi Sayın Dr. Mehmet TEKİNARSLAN’a da makamlarında birer ziyaret gerçekleştirmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!