İşte Öztürk Yılmaz gerçeği

Eski Musul Başkonsolosu ve CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın hakkında skandal bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

GİRİŞ 31.01.2018 23:02 GÜNCELLEME 01.02.2018 04:41
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Özel Harekat Polisi Abdülsettar Yaşar, CHP'li Öztürk Yılmaz'ın Başkonsolosluğu olduğu zaman DEAŞ tarafından yapılan baskının perde arkasını A Haber'e anlattı.

Baskın anlarında başkosoloslukta görevli olan Yaşar, "Öztürk Yılmaz, kendini muhasebeci Kenan olarak tanıttı. Başına silah dayamadılar. Battaniye'nin altına saklandı. İngilizce bildiğini DEAŞ'lılardan gizledi." dedi.

 

 

FETÖ’nün Öztürk Yılmaz ile bir işi var. Ama ne?

2014 yılında DEAŞ'lılar Musul Konsolosluğumuzu işgal ederek Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve toplam 46 çalışanı rehin almıştı. Şu an CHP milletvekili olan Öztürk Yılmaz DEAŞ'tan korkarak kendini muhasebeci Kenan olarak tanıtmıştı. O dönem yanında görev yapan özel harekat polisi Settar Yaşar'ı adres göstermişti.

ÖZEL HAREKAT POLİSİNİN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Yaşar, o dönemde neler yaşandığını şöyle anlattı: "Etrafımız kuşatıldığında Arapça bilen tek ben olduğumdan ben çağrıldım. Kapıyı onlara ben açtım. Bizim buradan hemen gitmemizi bizimle herhangi bir sıkıntısı olmadığını, ilk önce terk etmemizi istediler.

KONSOLOSLUK BASILINCA YERNİNE BENİ GEÇİRDİ

Öztürk Yılmaz beni kesinlikle bu işe karıştırmıyorsunuz sizin göreviniz beni korumaktır. Bizi korumakla görevlisiniz Kesinlikle hiç kimse bir tane bile mermi sıkmayacak talimatını verdi. Ben kamufle oluyorum bu işlere sen bakacaksın dedi."

DEAŞ'ın sözde sorumlusunun bizi sorguladıktan sonra bırakacağını söylemesine rağmen sürecin uzun sürdüğünü dile getiren Yaşar "Kendimi sorumlu olarak tanıttığımda Öztürk Yılmaz yanımdaydı" dedi.

ÇOK KORKTU

Yaşar'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: "Korkmadığı an yoktu ki zaten. Bir ara kafayı sıyırdığı oldu.DEAŞ'ın İngilizce bilen varmı sorusuna asla bildiğini söylemedi. Bana kesinlikle beyefendi falan demeyin dedi. DEAŞ'lıların korkusundan battaniyenin altına saklandı."

GİZEMLİ TELEFON

Konsolosluğun imkan varken neden tahliye edilmediği sorusuna ise tam tahliye edilecekken yapılan gizemli bir telefon konuşmasından sonra Öztürk'ün tahliye fikrinden vazgeçtini kaydetti.

Yaşar, Öztürk'ün başına silah dayandığı iddiasını da yalanladı.

YORUMLAR 147
  • adam 6 yıl önce Şikayet Et
    işte pöh, işte türk, işte akıl
    Cevapla
  • Guven 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar ayıp
    Cevapla
  • wanted 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar çok yüzsüz insanlar 2 gün sonra çıkacak söylenenler yalan deyip gezecekler ortalıkta
    Cevapla
  • Osmanlı Tokadı 6 yıl önce Şikayet Et
    bu görevlilerden biriside etimesgutta oturuyordu bu olaydan sonra bir heyet olarak geçmiş olsun ziyaretine gittik bizi evinde misafir etti chp li öztüerekle iligili bu polis arkadaşının anlattığının aynısını anlattı diğer konulardada bir çok şey anlattı polis arkadaş doğruusnu söylüyor
    Cevapla
  • İstanbul-18 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben 50 yıllık hayatımda bu anlatılan bu olayda adı geçen Öztürk Yılmaz kadar korkak bir adam ne gördüm nede duydum. Demek ki o basın toplantısında ağzından akan salyalar bu korkaklığını örtbas etmek içinmiş. Birde REİSİN 15 Temmuz akşamı uçağa binip gözükara ölümüne İstanbul'a gelişini düşündüm, demek ki liderlik öyle tesadüfen olan birşey değilmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!