Hac kura sonuçları açıklandı

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları sabırsızlıkla hac kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bilgisine ulaşmak istiyor. Hacı adaylarının heyecanlı bekleyiş içerisinde olduğu 2018 diyanet hac kura sonuçları çekildi.

GİRİŞ 01.02.2018 20:27 GÜNCELLEME 01.02.2018 20:33
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Her yıl Şubat ayında gerçekleştirilen Hac kuraları çekilişi bu sene de 1 Şubat Perşembe saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda yapıldı. Hac kurası bilgisayar ortamında, basına ve kamuoyuna açık olarak yapıldı.

DİYANET'İN SİTESİNDEN AÇIKLANDI

Sonuçlar saat 21:00'den itibaren http://hac.diyanet.gov.tr/ adresinden yayınlandı.

80 BİN KONTENJAN

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hac kurası çekimi törenine katıldı."Şu anda ülkemizde 2 milyon 120 bin 967 kardeşimiz bu ibadeti yapmak için müracaat etmiş bulunmaktadır. Bizim bu seneki kontenjanımız ise 80 bin'dir"

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ 5 ŞUBAT PAZARTESİ BAŞLIYOR

 

 

Kura sonuçlarının yayınlanmasının ardından kutsal topraklara gitmeye hak kazanan vatandaşlar, kesin kayıt işlemlerini 5 Şubat-16 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirecek. Kesin Kayıt Yaptırabilir belgesini internet üzerinden çıktı alabilecek olan Hacı adayları, bu işlemi müftülükler üzerinden de gerçekleştirebilecek.

HAK KAZANAMAYANLAR İÇİN YEDEK KURA ŞANSI

Hac kuraları çekiliş sonuçları bilgisine göre kesin kayıt işlemi için tanınan sürede kaydını gerçekleştirmeyen adayların hakkı, yedek isimlere devrolacak. Yedek isimler ise 22  Şubat-02 Mart tarihleri arasında belirlenecek.

YORUMLAR 57
  • Kahraman 5 yıl önce Şikayet Et
    9. yıldayım çıkmadı. Allahtan hayırlısı ama, 2020 hac kuraların da Kurban Bayramından önce çekilsin, vatandaş kurban kesmesin, başta hac işi sıraya konulsaydı. Hemen müracaat eden veya 1,2,3,4,5,6,7...yıllıklar çıkmazdı. Dolaysıyla bu yığılma olmazdı. ADALET' li kur'a değil, ADALETLİ olan sıra, sıra, başvuru sırası
    Cevapla
  • Doğan Gül 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür.11.yilimiz da Çıktı.Rabbim Bu Mutluluğu Isteyen Herkese Nasip eder INŞALLAH.
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    diyanet devlet bu işe el atmalı yoksa böyle giderse çok büyük sıkıntı olacak yetkililere sesleniyorum buna çok iyi adaletli bir çözüm bulun
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH kabul eylesin.
    Cevapla
  • sessizciglik 6 yıl önce Şikayet Et
    evet tabi haç görevini yerine getirenler bu çok abartmamaları gitmeyen gidemeyenlere yol açmalıdır ama şuda var hep haçı adaylarına laf ediyorsunuz tatile gidenlere biraz seslenin daha güzel olur tatile giden keyfi yaşayanlara mesela haç Allahın emri gideceğiz ya gitmeyenler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık