YPG'den bir kalleş hamle daha! Son çare...

TSK'nin Afrin'e yönelik harekatı sonucu sıkışan terör örgütü PYD/PKK-YPG çareyi DEAŞ üyesi teröristlerde arıyor.

YPG'den bir kalleş hamle daha! Son çare...
YPG'den bir kalleş hamle daha! Son çare...
GİRİŞ 01.02.2018 12:24 GÜNCELLEME 01.02.2018 12:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tutuklu olan terör örgütü DEAŞ mensupları, TSK desteğindeki ÖSO birlikleri ile çatışmaları koşuluyla bulundukları cezaevlerinden serbest bırakıldı. Bu kapsamda yaklaşık 400 DEAŞ'lı terörist özellikle Afrin'in güneyindeki Cinderes bölgesine getirildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü  PYD/PKK-YPG, Suriye'de artık etkisi kalmayan DEAŞ ile kirli pazarlıklar içine  girdi.

 

 

Terör örgütü PYD/PKK-YPG, DEAŞ üyesi bazı teröristleri "cezadan  kurtulacakları, vatandaşı oldukları ülke tarafından takip edilmeyecekleri ve  isimlerinin terör listesinden çıkarılacağı" vaatleriyle kendi saflarına katılmaya  ikna etti. Bunun üzerine tutuklu olan terör örgütü DEAŞ mensupları, "Zeytin Dalı  Harekatı" kapsamında TSK desteğindeki ÖSO birlikleri ile çatışmaları koşuluyla  bulundukları Afrin, Rakka ve Deyrizor'daki cezaevlerinden serbest bırakıldı.  Yerel kaynaklar, söz konusu teröristlerin sayısının yaklaşık 400 civarında  olduğunu belirtti.
 
Özellikle Afrin'in güneyindeki Cinderes bölgesine çok sayıda DEAŞ'lı  teröristin getirildiği, bunların terör örgütü PYD/PKK-YPG üyeleriyle hareket  ederek TSK unsurları ve sivil insanları hedef alarak terör eylemleri  gerçekleştirmek üzere hazırlık halinde oldukları öğrenildi.
 
Ayrıca terör örgütü üyeleri Suriye'nin diğer bölgelerinden Afrin'e,  silah, araç ve terörist kaydırarak bölgeyi takviye etmeye çalıştığı, zorla  çocukları ailelerinden kopararak silah altına almaya devam ettiği ve terörist  sayısını artırma gayreti içinde bulunduğu belirtildi. 

YORUMLAR 4
  • Beyaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ikiside kukla sakal birakinca daes kesince pkk oluyor sıkıntı yok yani. Babalari ayni kufur tek millet
    Cevapla
  • Arnavut 6 yıl önce Şikayet Et
    Aklım almıyor..düşmanları emrine nasıl giriyorlar
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    onlarıda sizinle birlikte cehenneme göndereceğiz. dörtyüz veya dörtbin farketmez
    Cevapla
  • kim 6 yıl önce Şikayet Et
    ayni amerikan filmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak