Erdoğan Trump'a sordu! Cevap veremediler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu hafta art arda yaptığı toplantılarla Afrin harekâtını değerlendirdi. Erdoğan, dün milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, ABD Başkanı Trump’la aralarında geçen ilginç bir diyaloğu anlattı.

Erdoğan Trump'a sordu! Cevap veremediler
Erdoğan Trump'a sordu! Cevap veremediler
GİRİŞ 02.02.2018 06:56 GÜNCELLEME 02.02.2018 10:22
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

 Erdoğan, terör örgütü PYD-PKK’ya silah yardımının devam ettiğini söylediğini belirterek, “Yanındaki güvenlik danışmanı ve generaline dönerek ‘Doğru mu?’ diye sordu. Yanındakiler sessiz kaldılar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü milletvekili toplantısında ‘Zeytin Dalı’ harekâtıyla ilgili bilgi verirken, harekâtın planlandığı gibi gittiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı.

 

 

Erdoğan, Türkiye’yi operasyona iten nedenleri açıklarken özellikle ABD’nin terör örgütü YPG ve PKK’lılara silah vermesiyle ilgili yaptıklarını anlattı. Erdoğan, “ABD Başkanı Trump’la yaptığım son görüşmede, kendisine ‘Bize söz verdiğiniz halde hâlâ bu gruplara silah sevkiyatı yapılıyor’ dedim. Kendisi bana, ‘Benim bundan haberim yok’ dedi ve yanındaki güvenlik danışmanı ve generaline dönerek ‘Doğru mu?’ diye sordu. Yanındakiler sessiz kaldılar” dedi. Erdoğan, ABD ile sık sık yaşadığı bu ikili tavrı eleştirdi.

UZAK KALAMAZDIM

Erdoğan, benzer bir değerlendirmeyi iki gün önceki MYK toplantısında da yaptı. Erdoğan, operasyonun yeni başladığı bir dönemde Türkiye’den ayrılmasının doğru olmayacağına karar verdiğini ve bu nedenle Güney Amerika gezisini ertelediğini aktararak şunları söyledi: “Türkiye’nin kararlığını herkes gördü. Mümbiç (Menbiç) konusunda da geri adım atmayacağız. Mümbiç konusunda ABD’den açıklamalar geliyor ama bizim yolumuz belli. Bir yola çıktık, dönüş yok. Türkiye’nin kararlı tutumu devam edecek. Söz söyleme zamanı geride kaldı, icraat zamanı. Biz söylenecek her şeyi söyledik. Türkiye sınırında terör unsurlarına kesinlikle izin verilmeyecek. Gerekli bilgilendirmeleri de yapıyoruz. Bu süreçte Latin Amerika gezisini de ertelemeye karar verdik. Operasyon sürerken bir hafta uzakta kalmak doğru olmazdı.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 14
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    bilip bilmemesi önemli değil. demek ki durumu birlikte irdelemiyorlar bile. işi tamamen siyonistlere bırakmışlar.
    Cevapla
  • Xxx 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bi yandan çok belli zaten turpu adam yerine koymuyorlar abd nin suan basi yok gibi bisey
    Cevapla
  • mustafa t. 6 yıl önce Şikayet Et
    varol reis dağıt kobaniyi..rojovayı..bitir şü itlerin abd destekli karton devlet rüyasını..millet seninle ölümüne!!!!
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    heybetin yeter sayın cumhurbaşkanım
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    reis ömrün uzun olsun allah sağlık sıhat versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor