Afrin’e Sur taktiği

Planlaması 3 ay süren Zeytin Dalı Harekâtı’nın Afrin merkez bölümünde sivillerin zarar görmemesi için güvenlik güçleri, PKK’nın hendek terörüne sahne olan Diyarbakır-Sur’da uyguladığı taktiği kullanacak.

Afrin’e Sur taktiği
Afrin’e Sur taktiği
GİRİŞ 03.02.2018 07:15 GÜNCELLEME 03.02.2018 08:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Havadan atılan bildirilere ek olarak Mehmetçik, kent merkezine nihai operasyon öncesi ardı ardına yapacağı anonslarla sivillerin tahliyesini isteyecek. Afrin halkının bölgeden tamamen tahliyesi beklenecek, ardından son darbe için düğmeye basılacak. Sivilleri canlı kalkan olarak kullanmayı planlayan teröristlerin elindeki masumlar da titiz bir operasyonla kurtarılacak.

DİYARBAKIR’DA DENENDİ

 

 

Terörle mücadelede yurt içinde önceki yıl hendek operasyonları sırasında büyük tecrübe kazanan güvenlik güçleri elde ettiği deneyimle Afrin merkezini terörden arındıracak. Mehmetçik, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaptığı gibi, son operasyon öncesi yapacağı anonslarla Afrinlileri bölgeyi terk etmeye çağıracak. Bu çağrı sayesinde Sur’dan binlerce vatandaş tahliye edilmiş ve hendek operasyonunda siviller zarar görmemişti.

İNCE İSTİHBARAT YÜRÜTÜLÜYOR

Bölgedeki teröristlerin de teslim olması için sık sık anons yapacak Mehmetçik, sivillerin güvenle dışarı çıkması için güvenli koridor oluşturacak. Kent merkezini terk edecek Afrinliler, operasyon süresince başka bölgelere nakledilecek. Bölgeye yönelik istihbarat faaliyeti ise sürüyor. Afrin merkezine operasyon, kimin masum kimin terörist olduğu net olarak teşhis edildikten sonra başlayacak. Yani hedef şahsa, ‘yüzde yüz terörist olduğuna kanaat getirilmeden’ kurşun sıkılmayacak. Kentteki siviller, uzun süredir terör örgütünün baskısı nedeniyle büyük eziyet çekiyor

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 7
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım yardımcınız olsun. KAHRAMANLAR.
    Cevapla
  • Aziz doğubey 6 yıl önce Şikayet Et
    72 saat süre verin sonra gereğini yapın..sokak sokak çatışmaya kesinlikle girmek yanlış olur gencecik fidanlarımızı kaybederiz..sakın sakın.her yeri patlayıcı ve tuzaklanmış bombalarla doldurmuş hainler..
    Cevapla
  • Zilan 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrin merkez ve sivil görünen şahıslar da çok tuzak olabilir. Bunlarda din iman yok, her şey beklenir. Duygusal olmayın. Mantıklı davranın.
    Cevapla
  • Erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    O bölgelerdeki sivil halk zaten Yok pkk kendilerinden olmayanları zaten bölgeden kovmuş kalanlar terör yanlısı destekcileridir teröristlere masum vatandaş muamelesi yapmayın sur da zafiyeti kullanan örgüt birçok tuzak kurmuştu
    Cevapla
  • rmzn 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım hainlere fırsat verme. Güvenlik güçlerimize yardım et. Müslümanları koru.
    Cevapla
  • Dua ile 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi