Adana'da trafik kazası: 1 ölü 2 yaralı

Adana'nın İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li bir komutan, alkollü araç kullanınca trafik kazası geçirdi. Meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Adana'da trafik kazası: 1 ölü 2 yaralı
Adana'da trafik kazası: 1 ölü 2 yaralı
GİRİŞ 07.07.2007 07:02 GÜNCELLEME 07.07.2007 07:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre Adana-Ceyhan D-400 Karayolu üzerinde meydana gelen kazada İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li bir yüzbaşı, görev yaptığı birlikten mesai bitiminin ardından ayrılarak, kent merkezine geçerek eğlenmek istedi. Gecenin ilerleyen saatlerinde alkol alan Yüzbaşı Sean R. Lovest (32) daha sonra birliğine geri dönmek için aracına bindi. ABD'li komutan İncirlik mevkiine yaklaştığı sırada aşırı hızdan dolayı 01 TF 213 plakalı aracının direksiyon hakimiyetini kaybederek, karşı yönden gelen, Turgay  Köksal'in kullandığı 01 NV 109 plakalı başka bir özel otomobile çarpıştı.


Çarpmanın etkisiyle her iki araç savrulurken, Köksal'in kullandığı aracın içerisinde bulunan Hasan Yetiş ağır olmak üzere iki araç sürücüsü de çeşitli yerlerinden yaralandı. Hasan Yetiş, olay yerine gelen ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne götürdüğü sırada yolda hayatını kaybetti. Köksal, Orta Doğu Hastanesi'ne, ABD'li Yüzbaşı Lovest ise Yüreğir Başkent Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.


Bu arada yaralı sürücülerden ABD'li Lovest'in yapılan alkol muayenesinde 65 promil alkol aldığı ortaya çıktı. Olay yerine gelen polis ekipleri yüzbaşının Türkiye'den aldığı ehliyetine el koyarken, rütbeli olan kimliğine ise jandarma tarafından el konuldu. Bu sırada yaralı Lovest, ambulansa bindirilişi sırasında görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Öte yandan bir süre trafiğe kapatılan D-400 Karayolu'nda ulaşım, yaklaşık 1 saat kontrollü bir şekilde tek şeritten yapıldı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


(aa)

YORUMLAR 1
  • mine yılmaz 14 yıl önce Şikayet Et
    avrupa hasar yönetimi. trafik kazalarında vefat eden vatandaşlarımıza allahtan rahmet yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!