Elon Musk'ın uzaya fırlattığı Falcon Heavy roketinin özellikleri nelerdir?

Tesla'nın CEO'su, uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk, en güçlü roketi olan Falcon Heavy'i sorunsuz bir şekilde uzaya fırlattı. Peki, Elon Musk'un Teslan Roadster'ıyla uzay yolculuğuna başlayan füze Falcon Heavy'in özellikleri nelerdir?

GİRİŞ 07.02.2018 14:22 GÜNCELLEME 07.02.2018 14:22

Dünyanın en güçlü roketi olarak adını yazdıran Falcon Heavy'in başarılı bir şekilde test uçuşu gerçekleştirildi. Tesla'nın ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, uzayın derinliklerine fırlattığı Heavy Falcon'un içerisine elektrikli spor otomobili olan kırmızı Tesla Roadster'i yerleştirdi. Vatandaşlar, Elon Musk'ın Mars'a gönderdiği Falcon Heavy hakkında detaylı bilgi almak üzere internet üzerindeki araştırmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü'ne fırlatılan Falcon Heavy'in özellikleri nelerdir? İşte, Falcon Heavy roketiyle ilgili merak edilen ve sorgulanan tüm ayrıntılar...

tesla

 

 

ELON MUSK'UN FÜZESİ FALCON HEAVY İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLER...

Elon Musk’ın Falcon Heavy roketiyle uzayın derinliklerine fırlattığı Tesla Roadster kırmızı spor arabanın sürücü koltuğuna astronot giysileri giyen cansız bir manken yerleştirildi. Space man adı verilen bu manken çok kısa bir süre içerisinde gündemde en çok konuşulan konular arasında yerini aldı.

space

Tüm bu gelişmeler sonrasında Elon Musk, dünyanın en güçlü roketi olarak nitelendirilen Falcon Heavy ile ilgili önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Elon Musk'ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda, elektrikli spor otomobil olan kırmızı Tesla Roadster, dünyadan 400 milyon kilometre uzağa fırlatılacak ve saniyede 11 kilometre hız elde edeceği belirtildi. Yine otomobil Tesla Roadster, Falcon Heavy roketinden Mars'ın yörüngesine yerleştirileceği sözleri kaydedildi. Ve Tesla Roadster birkaç yüz milyon, hatta milyarlarca yıl orada kalacağı ifade edildi.

elon

Falcon Heavy füzesinin özellikleri arasında; içerisinde üç besleyici roketi ile 27 motoru yer almaktadır. Bununla birlikte Falcon Heavy, 2 milyon kilogram ağırlığında itme gücüne sahiptir. Falcon Heavy roketi, 45 yıl önce NASA'nın astronotları uzaya taşıdığı 'Satürn 5' roketlerinden sonra fırlatılan en güçlü roket olma özelliği taşıyor.

elon

SpaceX, Falcon Heavy roketinin tamamen dolu bir Boeing 737 yolcu uçağını yörüngeye taşıyacak kadar güçlü olduğununun altını özellikle çizdi. Falcon Heavy adlı roket bu özelliğiyle NASA’nın astronotları aya taşıyan devasa roketi Saturn V’i takip ettiğini söyleyebilmek mümkündür.

elon

elon

elon

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor