Terör örgütünün hain 'Atme' planı!

Suriye'de İdlib sınırları içinde bulunan Atme mülteci kampına yönelik terör örgütünün saldırısı da gözleri bölgeye çevirdi.

GİRİŞ 08.02.2018 10:20 GÜNCELLEME 08.02.2018 10:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

TSK'nın 20 Ocak'ta başlattığı Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 20. gün. Yapılan son açıklamalara göre etkisiz hale getirilen terörist sayısı 999'a yükseldi. Dün Şeyh Huruz Köyü ve alt yerleşim birimlerinin de teröristlerden temizlendiği duyuruldu. Dün 2 askerin ise şehit olduğu açıklandı.

ATME UYARISI

 

Gazete Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, TSK ve ÖSO’nun Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nda 19’uncu gün geride kalırken, terör örgütü PYD/PKK’nın 820 bin sivilin yaşadığı İdlib sınırları içindeki dünyanın en büyük mülteci kampına yönelik saldırısı gözleri bölgeye çevirdi. Daha önce herhangi bir şekilde saldırıya maruz kalmamış olan Atme Kampı sakinleri oldukça tedirgin. AFAD, Kızılay ve İHH’nın yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışan Atme sakinlerinin kamp düzenekleri sınırımızın hemen yanı başında bulunuyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’NIN PLANI

Afrin operasyonu ile birlikte içeride askeri ve siyasi olarak sıkışan PYD’nin, Afrin’in Cinderes bölgesinin yanı başındaki Atme’yi hedef alarak kamp halkını harekete geçirmeye çalıştığı belirtiliyor. Bölgedeki yerel askeri kaynaklar, örgütün sıkıştıkça Atme halkına saldırılarını artırıp 820 bin sivili Türkiye kapılarına yönelmeye zorlamak istediği ifade ediyor.

REJİM GÜNEYDEN İLERLİYOR

İdlibli yerel yetkililer, Rusya’nın hava desteği verdiği rejimin, kara ordusu ile İdlib’in güneyinden ilerlemeye devam ettiğine de dikkat çekiyor. Rejimin İdlib’e 26 kilometre yaklaştığı, bu sıkışmanın giderek artmasının Atme için risk yaratacağı vurgulanıyor.

YORUMLAR 14
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilerin eline verin silahı kurtarsınlar memleketlerini
    Cevapla
  • Mücahid 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim, ruslarla amerikalıları bir birine düşürür inşallah.
    Cevapla
  • Karamanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlara silah verin savunsunlar kendilerini
    Cevapla
  • mercan 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim akılı olun bunlar dış güçler türkieyi dörte bölmek tir dünyada el degmemiş yer altı zenginlikler türkiyede gaye bu akılı olmak lazım gaye petrol yer altı maddenler inan bazı illerde petro fışkırıyor içerdeki hainlerde bunu biliyorlar destek veriyorlar bu afrini ya bitireceğiz ya bitireceğiz başak yol yok duaaaaaa
    Cevapla
  • mertt 6 yıl önce Şikayet Et
    biz de afrin mahallerine sırayla keskin göz yaşartıcı bomba atalım o kokudan evden dışarı çıkmaya zorlamak lazım gaye acı kokudan afrini terk etsinler ve anoslar apmak lazım puslu hava yaratıp halk afrinde kaçsın hemen yapmalıyız bu da benim görüşüm
    Cevapla
  • pert 6 yıl önce Şikayet Et
    görüşün yanlış. afrindekiler de kuzeye bize gelir. biz insanların evleri terkini istemiyoruz ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor