Çatışmada neler yaşandı? İşte bilinmeyenler

Zeytin Dalı Harekâtı sırasında Afrin'de yaralanan ve tedavileri devam eden askerler, yaşadıklarını anlattı.

Çatışmada neler yaşandı? İşte bilinmeyenler
Çatışmada neler yaşandı? İşte bilinmeyenler
GİRİŞ 09.02.2018 10:08 GÜNCELLEME 09.02.2018 10:08
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 3 Şubat tarihli basın bildirisine göre, 20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana kadar 57 asker yaralandı.

Harekâtın 8. gününde, Kuru Tepe bölgesinde sol dizi ve boynundan yaralanan Piyade Uzman Çavuş Tayfun Bolat da o askerlerden biri.

 

 

25 yaşındaki Bolat, ilk önce helikopterle Antakya Devlet Hastanesi'ne taşındı, ardından Ankara GATA'da gördüğü 5 günlük tedavinin ardından, istirahat etmek için memleketi Samsun'a döndü.

BBC Türkçe'ye konuşan Bolat, olay anını ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"Kuru Tepe'ye ilerlerken çatışma çıktı ve bize atılan havan topundan seken şarapnellerden sol dizimden ve boynumun sağ tarafından yaralar aldım. 2 şehit, 11 yaralı diye haberler olmuştu, biz hareketi başlatan ilk ekipler arasındaydık.

"Bir astsubayımız, bir de uzman çavuş arkadaşımız şehit oldu orada, ruhları şad olsun. Çok hızlı müdahale edildi ancak yaraları çok ağır olduğu için olay yerinde hayatlarını kaybettiler.

"Olay anında bilincim açık olduğu için elimden geldiğince, benden daha ağır durumda olan arkadaşlarıma müdahale ederek çabaladım ama kurtaramadık.

"Yaralandığım gün bir yaşındaki oğlumun doğum gününe iki gün kalmıştı. Tabii bunlar olay anında insanın aklına geliyor, illa ki bir korku oluyor. Ama korkmak ayrı şey, kaçmak ayrı şey. Orada aklınıza asla kaçmak gelmiyor. Geri adım atmak yok. Esas kendi canınızdan çok orada ağır yaralı veya şehit olmuş arkadaşları görmek insanı kafa olarak yoruyor."

'Halkımız, devletimiz yalnız bırakmadı'

Bolat, hem sağlık kontrollerinin devam ettiğini hem de psikolojik yardım aldığını söylüyor:

"Bir yandan psikolojik tedavi de görüyorum. Geceleri uyku problemlerim oluyor, özellikle rüyalarda…O yüzden şu an uyku düzenleyici bir ilaç kullanıyorum.

"Gündüz de bazen böyle sessiz ortamlarda kaldığımda sanki aynı olay tekrar yaşanacakmış gibi hissediyorum. O yüzden pek yalnız kalmamaya çalışıyorum. Ama yavaş yavaş düzeleceğiz inşallah."

Bolat yaşadığı travmanın yükünü, çevresindekilerin manevi destekliğiyle aştığını ifade ediyor:

"Halkımız olsun, devletimiz olsun hiçkimse yalnız bırakmadı, destekleri eksik olmadı. O yönden kendimi maddi manevi hiç zor bir durumda hissetmedim.

"Bizim moralimizi hiçbir zaman bozamıyorlar. Moralimizi tek bozan şey arkadaşlarımızın şehit olması. Çok şükür ne ölümden korkuyoruz ne de tehlikeden. Tek derdimiz şehit vermeden operasyonu bitirmek, başka hiçbir şey düşünmüyoruz."

YORUMLAR 17
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu şu çocuk ne güzel gülüyor. Allah analı babalı büyütsün İnşallah.
    Cevapla
  • ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    rabbim şifalar versin.
    Cevapla
  • ismail karaköy 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun...Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, sizlere acil şifalar versin
    Cevapla
  • gereksiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yasiyorum Sariyurt Mahallesinden 2000 yilina kadar köylüydük Kibarlar Mahalallesi, Cüroglu Mahallesi ve Semetler Mahallesi Kibarlar sonradan Ayri bir Köy oldu. Gazimiz hem Köylümüz belkide akrabamiz Allah tez zamanda sifa versin rabbim ailesine bagislasin
    Cevapla
  • Selam 6 yıl önce Şikayet Et
    (Allahü teâlâdan, ihlasla şehitlik isteyen, yatağında ölse de şehit olur.) [Müslim] İnşallah bu kardeşimiz ve diğerleri bu hadisin müjdesine nail olurlar. Uzun bir ömürleri olur, hayırlı amelleri çok olur inşallah, Rabbim hepsini esirgesin İnşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar