2018 En az lise mezunu trafik polisi alımı! Başvuru tarihi ne zaman?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2018 yılında trafik polisi alımı yapacaklarını belirtmişti. Bakan Soylu yaptığı açıklamasında sayı belirtmemişti. Fakat gelen bilgilere göre EGM bu yıl 5 bin trafik polisi alımı yapacak. Peki trafik polisi alımı ne zaman yapılacak?

2018 En az lise mezunu trafik polisi alımı! Başvuru tarihi ne zaman?
2018 En az lise mezunu trafik polisi alımı! Başvuru tarihi ne zaman?
GİRİŞ 13.02.2018 09:52 GÜNCELLEME 13.02.2018 09:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü, bu yıl 5 bin trafik polisi alımı yapacak. Trafik polisi olmak isteyen binlerce adayı sevindirecek haber İçişleri Bakanından geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında, EGM bünyesinde 21 bin polisin olduğu, 5 bin trafik polisi alımı daha olacağı ve toplamda trafik polisi sayısının 26 bine yükseleceği müjdesini verdi. Peki trafik polisi alımları ne zaman yapılacak? Bakan Soylu net bir tarih söyledi mi? Lise mezunları başvuru yapabilecek mi? İşte trafik polisi olmak isteyen adaylar için açıklamalar....

SÜLEYMAN SOYLU’NUN AÇIKLAMASI

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Polis Akademisi Anıttepe Yerleşkesinde düzenlenen "Trafik Değerlendirme Toplantısı"na katıldı. Buradaki konuşmasına Afrin'deki askerlere başarılar dileyerek başlayan Bakan Soylu, Mehmetçiğin şanlı Türk tarihine bir kahramanlık destanı daha eklemelerini temenni etti. Ardından trafik kazalarına değinen Soylu, yeni yıla moral bozucu bir tabloyla başlanıldığını ifade etti.

Ocak ayının 1'inden 22'sine kadar 11 tane otobüs kazası meydana geldiğini sözlerine ekleyen Soylu "Bu kazalarda 29 can kaybı var, yaralı sayısı ise 204. Bu kabul edilebilir bir bilanço değildir. Üzerinde düşünmemiz gereken bir tablodur" diye konuştu.

Şu anda 21 bin civarında trafik polisinin mevcut olduğunu ve yıl sonuna kadar bu sayıyı 26 bine çıkaracaklarını belirten Bakan, sözlerine şöyle devam etti: Trafik ekiplerinin motosiklet sayılarında da önemli bir adım atılacak, bu fark hissedilecek. Jandarma ekiplerinin üniformalarında değişikliğe gidildi. Polisimizde de esas itibarıyla inşallah önümüzdeki günlerde yeni kıyafetler başlayacak. Ama trafik polislerinde daha görünür olmayı sağlayabilecek bir düzenlemeyi arkadaşlarımız hazırlıyor. Yani trafik polisi, hem kıyafetiyle, hem aracıyla, hem teçhizatıyla hem de donanımıyla birlikte bambaşka bir noktada olacak.

İçişleri Bakanı, Hali hazırda 21 bin civarında trafik polisi olduğunu 2018 yılı sonuna kadar bu rakamın 26 bine çıkarılacağını 5 bin kişilik alımın bu yıl içerisinde gerçekleşeceğini söyledi.

LİSE MEZUNLARI TRAFİK POLİSİ OLACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Yüksek Okulu aracılığı ile lise mezunu polis alımları yapmaktadır. Lise mezunu adaylar da trafik polisi olabilmektedir. Yine aynı şekilde PMYO eğitimine girip eğitimini tamamlayan adaylar istek üzerine ya da kura yöntemi ile trafik polisi sınıfına kaydırılacaktır.

TRAFİK POLİSİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından henüz bir ilan yayınlanmadı. İlan direk olarak Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanmayacak. Normal şekilde alımlar POMEM, PMYO, PAEM tarafından yapılacak. Eğitimlerin  sonunda istek üzerine ya da kura ile belirlenecek 5 bin polis adayı trafik polisi sınıfına kaydırılarak alımlar yapılmış olacak.

TRAFİK POLİSİ MAAŞI NE KADAR?

2018 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere, 8/1 derece trafik polis memurunun en düşük maaşı 4,201 TL olurken, en yüksek maaş ise 4,457 TL oldu.

 

YORUMLAR 1
  • Sevinç 5 yıl önce Şikayet Et
    Süpermiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor