AK Parti İstanbul İl Başkanı görevinden istifa eden Selim Temurci kimdir?

2015 tarihinde AK Parti İl Başkanlığı Kongresi'nde görev almaya başlayan Selim Temurci, 9 Şubat 2018'de, yani bugün görevinden istifa ettiğinin açıklamasını gerçekleştirdi. Peki, 3 dönem boyunca AK Parti İl Başkanlığı görevini üstlenen Selim Temurci kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Selim Temurci'nin detaylı biyografisi...

AK Parti İstanbul İl Başkanı görevinden istifa eden Selim Temurci kimdir?
AK Parti İstanbul İl Başkanı görevinden istifa eden Selim Temurci kimdir?
GİRİŞ 10.02.2018 15:45 GÜNCELLEME 10.02.2018 15:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2015 yılından beridir Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı Kongresi'nde görev alan Selim Temurci; 9 Şubat 2018 tarihinde, yani bugün itibariyle bir basın toplantısı düzenleyerek görevinden istifa ettiğinin açıklamasını gerçekleştirdi. Peki, Selim Temurci neden AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa etti? Selim Temurci'nin görevinden ayrıldığının açıklamasının hemen sonrasında kamuoyu kim olduğu ve hayatına ilişki detaylı bilgi almak üzere internetten sorgulamalarını hızlandırdı. Peki, AK Parti İl Başkanlığı görevini bırakmasıyla gündemin nabzına oturan Selim Temurci kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Selim Temurci'nin detaylı biyografisi...

selim

 

 

SELİM TEMURCİ SON DAKİKA İSTİFA AÇIKLAMASI…

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, yürüttüğü bu görevinden ayrıldığının açıklamasını gerçekleştirdi. İşte, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin gerçekleştirdiği o açıklamalar...

1 Kasım, hamdolsun hepimiz için çok büyük bir bayram oldu. Olağanüstü bir performans sergiledi, İstanbul teşkilatları. Ana kadememizle, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla onlarca proje, yüzlerce program ve faaliyetle birlikte olduk. Bu süreçte biz sadece aldığımızla devam eden bir yönetim olmak istemedik. Genç bir ekiptik, sandık esaslı çalışmayı, İstanbul'da benimsedik. Bizim için çok önemli Gönül Köprüsü Platformu'nu göreve geldikten 6 ay sonra faaliyete geçirdik. Bu çalışma artık genel merkezimiz tarafından tüm Türkiye'de, Güneydoğu'da ve Doğu'daki illerimizde uygulanan bir proje haline geldi. İlk kez bir siyasi partide sürekli eğitim diye, binlerce teşkilat mensubunu seçimlerde eğitime tabi tuttuk.

selim

1 Kasım'dan sonra yeni bir dönem başladı İstanbul teşkilatları için. Bu kendi içimizde büyük bir imtihan, diğer taraftan çok daha fazla çalışmak zamanıydı. 15 Temmuz AK Parti İstanbul Teşkilatı'nın kazanmış olduğu bir zaferdir. İstanbul İl Başkanlığı'nı teslim etmedik. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetli, minnetle yadediyorum. Ben İstanbul'da 3 yılda bütün zorluklara rağmen destan yazan, en büyük destanını da 15 Temmuz'da yazan teşkilatımızın her bir ferdine yürekten teşekkür ediyorum.

Dünyanın şu ana kadar gördüğüm en büyük mitingini 7 Ağustos'ta gerçekleştiren bu teşkilat unutulmazlar arasına girdiğini düşünüyorum.

Başarı ya da başarısızlık işe kattığınız samimiyetle ve gayretinizle ilgilidir. Bizi yoktan vareden yüce mevlamız her olayda bizi farklı bir imtihana tabii tutar. Dava hukukunun korunması bu süreçlerin partimiz adına zaferler sonuçlanması için hayati bir önem arz etmektedir.

selim

SELİM TEMURCİ KİMDİR?

Selim Temurci, 1970 yılında Rize Çayeli’nde dünyaya geldi.

İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayarak mezun oldu.

Selim Temurci, Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisansını ve doktorasını ekonomi üzerine aldı ve bunun sonrasında özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerinde yer aldı.

Köprü Grubu Derneği Başkanlığının yanısıra bir çok sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev alan Temurci’nin ekonomi ve siyaset alanlarında çok sayıda makalesi yayımlandı.

selim

Evli ve 3 çocuk babası olan Dr.Selim Temurci, siyasi çalışmalarına Gençlik Kollarında başlayan Temurci; İl Başkan Yardımcılıkları da dahil olmak üzere farklı görevlerde bulundu.

2006 – 2009 yıllarında AK Parti Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 -2012 yıllarında ise İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2012 -2015 yılları arasında ise Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini icra etmiştir.

8 Şubat 2015 tarihinde yapılan AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanlığına seçilmiştir.

Tarihler 9 Şubat Çarşamba 2018, yani bugünü gösterdiğinde Selim Temurci, AK Parti İl Başkanlığo görevinden istifa ettiğinin açıklamasını gerçekleştirmiştir.

selim

YORUMLAR 1
  • mutand 6 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonlu olmadığın için yolladılar seni....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Maduro'dan İsrail destekçisi devlet başkanına: Yalaka...
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu