Beyoğlu'nda 'akıllı çöp toplama' dönemi!

Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün çevre dostu 'akıllı çöp toplama' araçları, düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

GİRİŞ 09.02.2018 19:21 GÜNCELLEME 09.02.2018 19:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

"Tertemiz Beyoğlu'' sloganıyla temizlik hizmetini sürdüren belediye, GPS tarafından geliştirilen ''Smart Beyoğlu'' uygulamasının entegre edildiği, son teknolojiyle donatılmış 73 aracıyla yeni çöp toplama uygulamasını hayata geçirdi.

ÇÖP ARABASI YAKLAŞIRKEN MAHALLE SAKİNLERİNE CEPTEN BİLDİRİM GÖNDERİLİYOR

 

Bu sistemle çöp toplama aracı sokağa yaklaştığında uygulama üzerinden mahalle sakinlerine bildirim gönderilip çöplerin zamanında indirilmesi sağlanarak, sokaklarda oluşan görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

BELEDİYEDEN KRİTİK ÖNLEMLER

Taksim Meydanı'nda düzenlenen tanıtım etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bir belediyenin asli vazifesinin kenti temiz tutmak ve hijyeni sağlamak olduğunu söyledi.

Beyoğlu'nda sokaklar dar olduğu için her yere çöp konteyneri koyamadıklarını anlatan Demircan, ''Bunun için belediye, araç filolarını çoğalttı ve sokakların büyüklüklerine göre araçlar ürettirdi. Dar sokaklarda uzun çöp depolama alanları oluşturmamız imkansız. O halde sürekli çöp toplamamız lazım. Bazı yerlerde günde 3 kez çöp topluyoruz.'' diye konuştu.

Demircan, çöpü toplamaya gelen araçtan haberdar olmayan mahalle sakinlerini bilgilendirmek için ''Smart Beyoğlu'' uygulamasını hizmete sunduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Çöp konteyneri koyamadığımız yerlerde, sürekli çöp toplamak zorunda olduğumuz bölgelerde, mahalleliye çöp arabasının yaklaştığını haber veren bir sistem kurduk. Böylelikle çöpün sokakta kalış sürecini kısaltmak, hijyene katkıda bulunmak ve çöp aracını kaçıranların çöplerinin bir gün sokakta kalmasını engellemeyi amaçlıyoruz. Akıllı belediyecilikte akıllı temizlik işte bu. 'Smart Beyoğlu' aplikasyonunu cep telefonlarınıza indirdiğinizde ve adres seçeneğinizi kodladığınızda, araçlar sokağa geldiğinde mesajı otomatik olarak gönderiyor. Belli bir zaman sonra aracın geleceğini haber veriyor. Vatandaş da ona göre çöpünü zamanında indirmiş olacak.''

AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş da temizlik konusunda teknik ekipmandan araç parkı ve personeline kadar halkın memnuniyeti için çalıştıklarını dile getirdi.

Beyoğlu'nda temizlik sorununun kalmadığını belirten Muş, ''Smart Beyoğlu akıllı temizlik hizmetiyle artık vatandaşımıza bölgesindeki temizlik hizmetleri akıllı cep telefonu kadar yakın olacak. Artık Beyoğlu'nda yaşayan herkes kendi muhitinin temizliğini, oradaki temizlik personelini, temizliğin şartlarını ve saatini adım adım takip edebilecek.'' dedi.

Belediyenin Temizlik İşleri Korosu'nun konser verdiği tanıtım programının ardından akıllı temizlik araçlarının saha uygulaması yapıldı.

YORUMLAR 4
  • tahsin can 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel fikir
    Cevapla
  • yakup 6 yıl önce Şikayet Et
    kağıthanede de adam akıllı çöp konteynerı yok. bırakın konteynerı bazı büyük kalabalık caddelerde 500 metre boyunca bir tane çöp kovası bile yok
    Cevapla
  • Canım Türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş işlerle uğraşmayın canım kardeşim, kaç para SMS parası veriyorsunuz operatörlere? 100 bin 200 bin 500 bin?
    Cevapla
  • gölcüklü 6 yıl önce Şikayet Et
    kocaeli gölcükte de bazı sokaklarda çöp kutusu yok köpekler bir yandan sokakların halini görmeniz lazım. boş köşeler çöp yığını oluyor. nerede bu devlet nerede bu belediyeler. taşerona verince iş bitiyor mu? neden bazı sokaklarda geri dönüşüm kutusuna kadar çöp kutuları varda bazılarında yok-
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak