Hüseyin Avni Mutlu ve Çapkın hakkında karar

FETÖ'nün 'mülkiye' yapılanması davasında 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan eski İstanbul Valisi Mutlu'nun tahliyesine karar verildi.

GİRİŞ 09.02.2018 20:13 GÜNCELLEME 10.02.2018 09:21
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün Mülkiye Yapılanması'na ilişkin eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 14 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

HÜSEYİN AVNİ MUTLU'YA TAHLİYE KARARI

 

 

Davaya bakan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Mutlu'nun tahliyesine karar veren mahkeme heyeti ayrıca sanık Mutlu'ya yurtdışına çıkış yasağı koydu.

HÜSEYİN ÇAPKIN'A 2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI

Tutuksuz sanık İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçundan  2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÇAPKIN'DAN İLK YORUM

Çapkın hakkında ayrıca yurtdışına çıkış yasağı konuldu. Ayrıca Mutlu ve Çapkın'ın diğer bütün suçlardan beraatine karar verildi. 

Kararın ardından dışarı çıkan Hüseyin Çapkın; "Türk adaletine hep inandık, güvendik tahliye olduk. Küçük bir takıntımız var ama tahliye olduk tabi. Adalet sistemine inandık, çok şükür tahliye olduk, sevinçliyiz. Bizden vatan haini çıkmaz. Özeti bu." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • Ezo 6 yıl önce Şikayet Et
    Darbe başarılı olsa bu adamlar bizi asan kesenlerin başında olacaklarken biz tahliye ediyoruz. Tcavüzcüyü karısını dövenini, darbecisini tahliye et, sonra da efendim Türkiye niye düzelmiyor!
    Cevapla
  • tr vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatani bölüp parcalamak isteyen darbeciler tek tek disari cikiyor.Dûsünüyorumda 250 kisi bosunami Şehit düstü.Afrinde Mehmetcik boşunamı savasiyor Şehit düsüyor. Yazık çok yazik.
    Cevapla
  • aliveli 6 yıl önce Şikayet Et
    vallahi denecek çok şey var el insaf iftira ile içeride yatan bu sürü gariban mazlum var makamı ve zengin olan hep dışarda bunların küçük sabilerii ve bebeklerin ağlaması eziyet çekmesi yüzünden hesap verme işi çok zor reise güveniyoruz onada ulaşmıyor galiba yanlış yansıtıyorlar yoksa inançılı kişi böyle şeylere tabi olmaz allah askerimeze ordumuzu polisimize yardım etsin
    Cevapla
  • samimiyet 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu yorumlarınızın cevabıdır yeni anayasa ve hukuk sistemi, bizde istemesek Allah'ın cc biçtiği kaderde irademizi dedikoduyamı fitneyemi paranoyalığamı yoksa kulluğa mı çalışıyoruz.
    Cevapla
  • Cevat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ceza alan eski vali ve emniyet müdürünün Himayesi ve korumasında FETÖ nün POLİSLERİ İstanbulda her türlü FIRILDAĞI ÇEVİRİYORDU.. Bu vali ve emniyet müdürünün NASIL BİLGİSİ OLMAZ.. NOKTA..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi