Afrin Harekatı'nda bir ilk

Zeytin Dalı Harekatı'nda hava sahasının açılması ile kuzey-batı hattı Kırıkhan-Hassa- Deli Osman bölgesindeki 65 km'lik sınırın 56 km'lik bölümünde kontrol sağlandı ve ilk kez derinlemesine 3 km ilerleme kaydedildi

Afrin Harekatı'nda bir ilk
Afrin Harekatı'nda bir ilk
GİRİŞ 10.02.2018 04:50 GÜNCELLEME 10.02.2018 05:11
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Zeytin Dalı Harekatı’nın 21’inci gününde, terör örgütü PKK/ PYD’nin Eşkan bölgesindeki Afrin kuzey saha istihbarat karargahı çökertildi. Güvenlik kaynakları, 8 km’lik derinliğin 11 km’ye çıkarıldığını belirtti. Hava sahasının açılmasının ardından, terör örgütü PKK/ PYD’nin mevzi ve kontrol noktaları TSK tarafından bombardımana tutuldu.

Gazete Habertürk yazarı Çetiner Çetin yazdı. Merkezde 65 PKK’LI vardı, PKK’nın Suriye kolu YPG’den bağımsız olarak Eşkan bölgesinde kurduğu kuzey saha istihbarat üssü de önceki gece düzenlenen operasyonla çökertildi.

 

 

Güvenlik kaynakları, örgütün Afrin kent merkezinde kurduğu 3 istihbarat merkezinden biri konumundaki Eşkan’daki bilgi istihbarat merkezinde 65 kişinin görev yaptığını ve bu merkezin yabancı istihbarat birimleri ile koordinasyon sağladığını ifade etti.

Bu arada Şam rejiminin bölgedeki memurlara dağıtılmak üzere yolladığı mali destek ve maaşların devlet kurumlarında çalışanlara dağıtılmadığını vurgulayan yerel kaynaklar, terör örgütünün “Şam rejimi size mali yardım yollamıyor” diye propaganda faaliyeti yürüttüğünü kaydetti.

Örgütün, Afrin operasyonunun başından bu yana 112 sivili haksız yere tutukladığı, kendisine tehdit unsuru olarak gördüğü aktivist ve kanaat önderlerini ev hapsine aldığı da iddia edildi.

İDLİB’E YENİ GÖZLEM NOKTASI

TÜRK askeri konvoyu, İdlib gerginliği azaltma bölgesinde yeni bir ateşkes gözlem noktası oluşturmak üzere konuşlandı. Dün akşam sınırı geçen askeri konvoy, Ebu Zuhur İlçesi’ne bağlı Tel Tukan kasabasına ulaştı. Konuşlanılan noktanın yaklaşık 6 kilometre karşısındaki hatlarda, rejim ordusu unsurları ve İran destekli gruplar bulunuyor. Yeni gözlem noktası, Türkiye-Suriye sınırından yaklaşık 50 kilometre derinlikte.

Astana anlaşması çerçevesinde gerçekleşen intikalin amacı, 6’ncı ateşkes gözlem noktasının oluşturulması. Anlaşmaya göre, TSK’nın 12 bölgede gözlem noktası kurması öngörülüyor. Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü’nde yer alan Rus güçlerinin de İdlib gerginliği azaltma bölgesinin dış kısmında, rejim ile muhaliflerin cephe hattında konuşlanması bekleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait çok namlulu roketatarlar (ÇNRA), dün Hatay sınırından Afrin’e bağlı Cinderes Köyü kırsalındaki terör örgütü PKK/PYD mevzilerini füze yağmuruna tuttu.

TSK, jetlerin hedefleri vurduğu anların fotoğrafını paylaştı.

YORUMLAR 18
  • zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    inlerinden vurulmadığı sörece şehit sayısı çok olur afrin şehirmerkezi nin uçaklarla bombalenması gerekir..
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Acelemiz yokta bu kadar şehit vermeseydik. Rezalet. 22 günde 33 şehit, ösö şehitlerini bilmiyoruz bile.
    Cevapla
  • Can 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslında çok büyük bir başarısızlık. Aslında rezalet. 33 şehit verdik, ösö şehitlerinin sayısını söylemiyorlar bile. Ama devlete kızmıyorum. ABD, Fransa, Almanya ve bütün geri kalan avrupanın eğittiyi, donattıgi teröristleri konuşuyoruz. İşimiz zor ama inş. Yakında Afrin temizlenecek.
    Cevapla
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Zulme zalime karsi bize güç kuvvet nasip et Allahim hic şüphesiz sen bi külli sey in âlimsin
    Cevapla
  • Demir 6 yıl önce Şikayet Et
    3 km nedirya nerdeyse bir ay oldu girin süpürün hepsini
    Cevapla
  • Old baybi 6 yıl önce Şikayet Et
    Oyle bahce den tarlaya mi giriyon yakisikli bahceye bile kopek varsa milim milim girersin gelmissin burda laf yarisina
    Cevapla
  • Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok kolay zaten inip 1 kilo elma alır gibi veya elinde telefon yazı yazmak gibi Adamlar 3 kilometrede 1200 (.....) çıkarmışlar kolaymı bu
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Canım sivil kayıpları önlemek dünyanın ağzına malzeme vermemek için bu o bölge dağlarla çevrili sen top sahası sandın heralde ama istese devlet naziler girmesinide bilir sivilleri de öldürerek
    Cevapla
  • muhittin 6 yıl önce Şikayet Et
    oldu canim yaninada salata istermisin.Öyle Kolaydi emin adimlarla sağlam planlarla yapilacak öyle hurrrrraaaa girilmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim