E-Devlet soy ağacı hangi bilgileri veriyor? Sorgulama sonuç sayfası...

E-Devlet’e yeni gelen ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan alt- üst soy bilgisi sorgulama ekranı bir süreliğine kapandı. Peki alt-üst soy ağacı ile hangi bilgilere ulaşılabiliyor? Sisteme giriş yapamayan vatandaşlar bu sorunun cevabını arıyor.

E-Devlet soy ağacı hangi bilgileri veriyor? Sorgulama sonuç sayfası...
E-Devlet soy ağacı hangi bilgileri veriyor? Sorgulama sonuç sayfası...
GİRİŞ 16.02.2018 12:11 GÜNCELLEME 16.02.2018 12:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bilindiği üzere e-Devlet’e geçtiğimiz günlerde çok ses getiren, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne ait alt üst soy ağacı sorgulama sistemi geldi. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan e-Devlet, alt-üst soy bilgisi ekranını bir süreliğine kapatmak zorunda kaldı. E-Devlet’te soy ağacı bilgilerine ulaşamayan milyonlarca vatandaş alt-üst soy bilgisi ekranında hangi bilgiler alıyor? sorusunun yanıtını aramaya başladı. 1800’lere kadar soy bilgisini görebilecek vatandaşlar, sistemin açılmasını bekliyor. Peki alt-üst soy bilgisi ekranı ne zaman açılacak? E-devlet soy ağacı hangi bilgileri gösteriyor? E-Devlet soy ağacı sorgulama nasıl yapılır? İşte soy ağacı hakkında detaylı bilgiler...

E-DEVLET SOY AĞACI SORGULAMA NE ZAMAN AÇILACAK?

 

 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre:

‘’08.02.2018 tarihinde saat 14:00'da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2018 tarihi saat 02:00'e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır. Saat 04:00 dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır’’.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

ALT-ÜST SOY BİLGİSİ EKRANI HANGİ BİLGİLERİ İÇERİYOR?

E-Devlet soy ağacı sorgulama ekranına giriş yapabilen bazı vatandaşlar tarafından

hangi bilgilere ulaşılabileceğinin cevabı geldi. Sisteme giriş yaptığınızda 1800’lü yıllara kadar anne ve baba tarafının geçmiş bütün isim ve soy isimleri, memleketleri, ölüm tarihleri, mahalle-köyleri vb.gibi bütün bilgilere ulaşılabilecek.

E-DEVLET SOY AĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Vatandaşların soy bilgisini daha detaylı ve derin bir şekilde görüntüleyebilmesi için oluşturulan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama hizmetini kullanmak için ilk olarak birçok kamu ve devlet hizmetinin ücretsiz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirildiği e-Devlet sistemine giriş yapmak gerekiyor.

- e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra ekrana gelen arama kutucuğuna "Alt-Üst Soy Bilgisi" yazmak yeterli olacaktır. Ardından açılan sayfada sistem soy bilginizi hazırlayacak ve bu ekranda biraz beklemeniz gerekecektir.

- Ardından ikinci aşamada "Yeni Belge Oluştur" butonuna bastıktan sonra sistem soy bilginiz için belge oluşturmaya başlayacak ve işlem bittiğinde karşınıza sunacaktır.

YORUMLAR 5
  • Hayrettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerde gelmisiz
    Cevapla
  • ozan 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi
    Cevapla
  • İsa açar 6 yıl önce Şikayet Et
    Guzel
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Soy Ağacı benim bildiklerim yazmışlar dedelerimi ben zaten biliyorum bence başarılı değil hiç yoktan iyidir.
    Cevapla
  • ahmet soyudğru. 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi akşamlar ,tebrikler çok doğru söylüyorsunuz soy ağacı dedeyle ebeyle bitmez .soyuna baktığınız ağacın ,en büyük dalıdan ,en küçük dalına kadar, en büyük kökünden,en küçük köküne kadar ,araştırılmasıdır.(soy ağacı dediğin HZ MUHAMMED İN soy ağacı gibi olmalıdır.) bence gerçek soy ağacı budur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!