Başpiskopos yalvardı: Bizi Türkiye'den kurtarın

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) KKTC münhasır ekonomik bölgesinde bir alanı İtalyan doğalgaz arama şirketine ruhsatlandırmasıyla başlayan gerginlik devam ediyor.

Başpiskopos yalvardı: Bizi Türkiye'den kurtarın
Başpiskopos yalvardı: Bizi Türkiye'den kurtarın
GİRİŞ 13.02.2018 11:08 GÜNCELLEME 13.02.2018 11:08
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin meseleyi diplomatik yollara çözme gayretine rağmen GKRY tarafından sorunu 'çok uluslu' hale getirme yolunda adımlar geliyor. GKRY kilisesinin başı Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos 'Geri adım atmamalıyız, ABD ve Avrupa'yı sorumluluk yüklenmeye çağırıyorum' açıklaması yaptı. Yunan Na Tea gazetesi de ABD ve AB'nin dikkatlerinin 'başka alanlarda' yoğunlaştığı bir dönemde Yunanistan ve GKRY'nin Doğu Akdeniz'deki durumunun zorlaştığını yazdı.

'ABD ve Avrupa sorumluluk yüklensin'

 

 

Doğu Akdeniz'de 4 gündür devam eden gerilimle ilgili süreç devam ederken hem Rum kesimi hem de Yunanistan'da basın süreci yakından takip ediyor. Yunanistan'da yayımlanan Dimokratia gazetesi Türkiye'nin Kardak'tan sonra Doğu Akdeniz'de de ilk kez söylemden eyleme geçtiğini yazarak bölgede Türkiye'nin 6 savaş gemisi olduğunu belirtti. Güney KıbrısRum Kilisesi'nin Başpiskoposu Hrisostomos da yaptığı açıklamada 'Geri adım atmamalıyız. ABD ve Avrupa'yı bu kışkırtmalar karşısında sorumluluk yüklenmeye çağırıyorum' ifadelerini kullandı.

'ABD ve AB başka konuya odaklanmış'

Haftalık Ta Nea gazetesi ise Saipem platformunun engellenmesinin İtalyan şirketini bir açmaza soktuğu, eğer şirket geri adım atarsa bunun şirketin prestijine zarar vereceği, bölgede ciddi mali yatırımı bulunan şirketin geri adım atmaması durumunda ise 'gittikçe artan Türk tehditleriyle karşılaşacağını' yazdı. Türk tarafının bir sonraki adımının ne olacağının sorunun en önemli bilinmezi olduğunu vurgulayan gazete, Türkiye'nin bölgeye sondaj gemisi göndermesi halinde neler olabileceğini kimsenin tahmin edemeyeceğini, ABD ve AB'nin dikkatlerinin başka alanlarda yoğunlaştığı bir dönemde Yunanistan ile Gkry'nin Doğu Akdeniz'de 'Münhasır Ekonomik Bölge' (MEB) ilan etmesinin çok zor olduğunun açıkça ortaya çıktığını yazdı.

YORUMLAR 55
  • suattt. 6 yıl önce Şikayet Et
    Baş pis kopos pis lik kopos .
    Cevapla
  • umut sert 6 yıl önce Şikayet Et
    Güney kıbrısa biraz mülteci göndersek
    Cevapla
  • Osmanli Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Papaz Ab birsey yapamaz Türkler Ayaklandi.Avdupadaki Türkler Ve Müslimanlar yakar Avrupayi
    Cevapla
  • kkkkkkkkk 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye bubölgelerde bir an önce ğeç olmadan sondaja başlamalı
    Cevapla
  • Paşa 6 yıl önce Şikayet Et
    Planlarınızın üstündeyiz siz Türklere kurban olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama