Köylüler diken üstünde! Tam 350 ton…

Artvin'in Ardanuç ilçesine bağlı Peynirli köyünün üst yamacında yer alan ve tehlike oluşturan 350 tonluk kaya, heyelan tehlikesi nedeniyle kırılıp düşürülemeyince, 18 çelik halatla bağlanarak sabitlendi, etrafına çelik ağ örüldü.

GİRİŞ 13.02.2018 11:52 GÜNCELLEME 13.02.2018 17:12
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ardanuç ilçesinin 60 haneli Peynirli köyünde evlerin üst yamacında dağlık alanda yer alan kaya, köylülerin korkulu rüyası oldu. Köy muhtarlığı, tehlike oluşturan kaya için yetkililerden yardım istedi. Artvin Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri yaptığı incelemede, yaklaşık 350 ton olduğunu belirlediği kaya kütlesinin kırılarak kontrollü düşürülmesinin yamaçtaki heyelanı tetikleyebileceği gerekçesiyle ilginç bir çözüm geliştirdi. Kaya kütlesi 18 çelik halatla bağlanarak sabitlendi, etrafı ise küçük kaya parçalarının düşmesinin önlenmesi amacıyla çelik ağla örüldü. Geçen yıl tamamlanan çalışma ile köyde tehlike oluşturan kaya için önlem alınmış oldu.

 ‘ŞU ANDA BİR ŞİKAYETİMİZ YOK’

 

Köy ihtiyar heyeti üyesi Yılmaz Geçici, “Bu kayayı buradan alıp götürme imkanı olmadığı ya da kırıldığı zaman aşağıda bulunan evlere zarar verme ihtimali olduğundan böyle bir çözüm bulundu. Şu anlık bir şikayetimiz yok, hatta köyün üzerinde bulunan başka kayaların da bağlanması yönünde taleplerimiz oldu” dedi.

‘ARTIK CAN GÜVENLİĞİMİZ SAĞLANMIŞ OLDU’

Köylülerden Nedim Temel de kendilerinin uykusunu kaçıran kayaya çözüm bulunduğunu belirterek “Sağ olsun, devlet yetkileri sesimizi duydu.  Şu an can güvenliğimiz sağlanmış oldu” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Ahmet Soykan ise kayanın köyü kuruluşundan itibaren tehdit ettiğini belirterek tehlikenin geçtiğini söyledi.)

YORUMLAR 9
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    köyü başka yere taşımak çok daha kolay olmaz mıydı hem de daha güvenli olurdu
    Cevapla
  • kayserili 6 yıl önce Şikayet Et
    karadenize gitmedigin belli
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    küçük bir taş nasıl kamyonu durduruyorsa aynı mantıkla taşın dibi beslenmeli bu şekilde sıkıntı yaşanmaz dostlar halatla tutmak mühendislik hatası
    Cevapla
  • orman 6 yıl önce Şikayet Et
    ağaçlandırma şart
    Cevapla
  • ilkay 6 yıl önce Şikayet Et
    o kayayı o çelik halat mı tutacak.saçma
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    350 ton neki 500-600 tonu tek bir çelik halatla kaldırılıyor , niye tutmasın?
    Cevapla
  • Yidiray 6 yıl önce Şikayet Et
    Iyi dusunmussunuz ama toprak alttan kaydimi ne olacak kayayi kucuk parcalar kirarak yok edin baska caresi yok benim geceleri tastan kacsaydi simdiye kadar cekicle parcalamistim onu
    Cevapla
  • fani 6 yıl önce Şikayet Et
    tespıt doğru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor