Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a çok sert sözler

Cumhurbaşkanı, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, ''Afrin siyasete alet edilmesin'' açıklaması için ''Yazıklar olsun, gereği yapılacak'' değerlendirmesinde bulundu.

GİRİŞ 13.02.2018 13:05 GÜNCELLEME 13.02.2018 14:06
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BAŞBUĞ'A SERT CEVAP

Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Afrin Harekatının siyasete alet edilmemesine ilişkin sözlerinin anımsatılması üzerine şöyle dedi: "Bir Genelkurmay Başkanı'nın adı emekli de olsa böyle bir açıklamayı duymak bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Askerin görevi nedir? Ülkesine saldıranlara  karşı haddini bildirmektir. Asker kışlasından oturup saldırıları izleyecek midir? Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak böyle bırakılamaz. Ne demek Afrin harekatı siyasete alet edilemez. Asıl Afrin  harekatını siyasete alet edenler beyefendinin beraber hareket ettiği tiplerdir, kimlerle hareket ediyorsa. Esed'in  yanına gidenler kimlerse bunu onlarla paylaşsın şu andaki iktidarla değil. Asla böyle konuşmasını tasvip etmiyoruz, yazıklar olsun" 

ŞEHİT ANNESİNE SAYGISIZLIK

Şehit Özalkan'a yönelik haciz işlemiyle ilgili Erdoğan, "Talimat verildi bunu yapmak kimsenin haddi değil" diye konuştu. 

TÜRK- YUNAN BOTLARININ ÇARPIŞTIĞI İDDİASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Türk-Yunan botlarının çarpıştığı iddiası) Bu Yunanlılar gene şaşırdı maalesef. Yunan botlarının Kardak'a bu tür geliş gidişleri oldu. Biz başından itibaren Yunan tarafına, 'Bu tür şeyleri yapmayın, etmeyin. Bizi sıkıntıya da sokmayın. Bu it dalaşını artık havada da bırakalım, denizde de bırakalım' dedik. Bırakılmayınca da askerimiz görevini yapıyor. Yine dün gece böyle bir şey oldu. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan iş bitirildi."
 

 

İlker Başbuğ'a çok sert cevap


İLKER BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ?

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ şöyle konuşmuştu: "Afrin'de Mehmetçik çatışıyor, askerimiz çatışıyor, şehit oluyor. Asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil. Asker canını almış, görevini almış, görev için çatışıyor. Şehit oluyor, kanını akıtıyor. Böyle konuların gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Türkiye geleceğin güçlü bir devleti olacak. Bugün de durumumuz zaten ortada, böyle bir devlet varken, siz küçük emeller peşinden gidip bunu YPG'ye, PYD'ye adeta Türkiye karşısında böyle bir tartışılması bile çok rahatsız ediyor. Bu rahatsız edici bir şey, bu mukayese edilecek, karşılaştırılacak bir konu değil. Bunu daha evvelde söyledik, ümit ediyorum sağduyulu hareket, sağduyulu bu olaya bakış nerede? Amerikan Birleşik Devletleri başta olmak üzere hakim olur ve bu yanlış maceradan vazgeçilir. Çünkü aynı şey devam ederse bakın Amerika Birleşik Devletleri çok şey kaybeder."

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 117
  • EMEKLİ MEMUR 6 yıl önce Şikayet Et
    REİS çok iyi yapmış, Göstermelik G.kur.Başkanlığı yaptı pısırık. TSK.nin namus ve şerefi sayılan en önemli KOZMİK büroyu FTO culara açtı.Bütün gizli planlar uçtu...SEN ,ERDOĞANIN karşısında nesin...???
    Cevapla
  • babayiğit 6 yıl önce Şikayet Et
    tamam da afrini feth ettik onu anladık iyi de oluyor ama.... 35 senedir kandil denilen yere niçin bugün dahil bayrak dikmedik??????? niçin eş zamanlı olarak menbiç kobani kuzey ırak taki pkk kamplarına ve Kandile girilmiyor????? niçin sadece suriyenin sınırına duvar örülüyor da Iraka yapılmıyor????? sadece sivri sineklerle oyalanıyoruz da bataklığı niçin kurutmuyoruz????
    Cevapla
  • syt 6 yıl önce Şikayet Et
    bu sözler manevra kabiliyeti yüksek insanların ifadelerine benziyor
    Cevapla
  • xxx 6 yıl önce Şikayet Et
    adam görevi başında bu kadar konuşmuyordu. Paşa emekli olmuşun elini eteğini sende devlet işlerinden çek. Adama sorarlar görevinin başındayken sesin niye çıkmıyordu abd ve havarilerine. Türk milletine roketi boru parçası diye yutturyordun.
    Cevapla
  • selim 6 yıl önce Şikayet Et
    başbuğ hadddini bil otuur oturduğun yerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...