Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), terör örgütü PYD/PKK'ya Afrin'in stratejik Cinderes bölgesinde darbe indirmeye devam ediyor. TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Cinderes beldesinde, Deviye köyü ve ona hakim konumdaki 3 tepede PYD/PKK'ya yönelik operasyon düzenliyor.

Karadan ilerleyen ÖSO'ya havadan Türk savaş uçakları, SİHA'lar ve Hatay sınır hattındaki topçu birlikleri destek veriyor. Operasyon sırasında cephe hattında bulunan ÖSO savaşçılarının teröristlerle çatışma anları AA kamerasına yansıdı. Afrin'in güneybatısında bulunan Deviye köyü, teröristlerin Cinderes beldesi ve çevresindeki tepelerden Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki sivilleri hedef alması nedeniyle stratejik önem taşıyor.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 34'ü köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 14'ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 52 noktayı örgütten kurtardı.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • mezarcı 13.02.2018 23:59
    arkadaş savaş arasında tatbikat da yapıyor helal olsun Allah güc kuvvet versin.
  • T. VATANDAŞLARI 13.02.2018 16:07
    Elhamdülillah Rabbimiz cc. Ordumuzu Muzaffer etsin amin Asker, Polis ve Tüm Güvenlik Güçlerimizi KORUSUN ve ESİRGESİN Amin(Allahümme alaseyyidina Muhammedin ve ala ali seyidine Muhammed)
  • MURAT 13.02.2018 14:47
    ne sıcak çatışması. bir kişi almış kamerayı sadece kendisi ateş ediyor. başka silah sesi var mı? kendisi nefes nefese kalmış. silah sesi yok kamera denklanşör sesleri avr. biri de arkadan sigara içerek geliyor..