TSK'dan son dakika Afrin açıklaması!

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana bin 485 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

GİRİŞ 14.02.2018 09:55 GÜNCELLEME 15.02.2018 07:22
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Karadan ilerleyen ÖSO’ya havadan Türk savaş uçakları, SİHA’lar ve Hatay sınır hattındaki topçu birliklerinden destek verilen operasyon Afrin’in batısındaki Cinderes beldesinde Deviye köyü ve ona hakim üç tepede yoğunlaştı.

Şeyh Horoz Dağı eteklerindeki terör örgütlerine ait hedefler de Türk jetlerinin sortileriyle bombalandı. 

 

14:53: TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Kude köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi.

14.10: Raco bölgesindeki Kuda Kuvi köyü, YPG'li teröristlerden temizlendi. Raco, Afrinyolunda en kritik beldelerden biri ve Hatay Kırıkhan ile Hassa'nın karşısında yer alıyor.

13.10: Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarının terk edip kaçtıkları birçok barınak, sığınak ve beton mevzi de ele geçirildi.  Bazı sığınakların girişlerinin gizlenme şekli ise dikkati çekti.

12.30: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından  yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden arındırılan Burseya  Dağı'nda örgüt mensuplarınca tuzaklanan patlayıcılar, uzman ekiplerce  temizleniyor.

11.20: BBC İzleme Servisi, Suriye'deki Beşar Esad rejiminin Afrin'deki YPG'lilere açtığı koridori özel haberiyle dünyaya duyurdu.

10.15: Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ederken, köşeye sıkışan PKK/PYD/YPG’li teröristler Kilis’in Hisar köyünün karşısında bulunan Bekovası köyüne sızma girişiminde bulundu. Teröristlerin, Türk askeri ile ÖSO güçlerinin yoğun çatışmalar sonucu daha önce ele geçirdiği Bekovası köyüne Küçük Darmık Dağı'ndaki tünellerden geçerek sızmaya çalıştıkları öğrenildi. OSÖ güçleri ile Türk askerinin fark ettiği 13 teröristin, çıkan çatışma sonucu öldürüldüğü belirtildi. 

9.55: Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana bin 485 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

09.30: Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtı'nda düşen helikopterle ilgili bilgi verdi: "Helikopterin düşürüldüğüne yönelik herhangi bir delil, belirti yok. Fakat bütün ihtimalleri gözardı etmeden bir kaza kırım heyeti oluşturuldu Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde. Bu çalışma halihazırda devam ediyor, henüz tamamlanmış değil."

9.10: ABD savaş uçaklarının Deyr ez Zor'da rejim güçleri ve Hizbullah milislerini vurduğu görüntüler yayınlandı. Pentagon'un Suriye'deki partneri YPG'lileri korumak için gerçekleştirdiği saldırıda bazı Rus askerlerinin de öldüğü bildiriliyor.

09.00: Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda PKK/PYD/YPG terör örgütünün mevzileri yoğun ateş altına alınıyor. Çatışmaların devam ettiği Küçük Darmık Dağı'ndaki terör hedefleri yerli yapım T-129 Atak Helikopterleri tarafından vuruldu. Dağın çevresi ve yakınındaki köylerde bulunan terör hedefleri T-129 Atak Helikopterleri tarafından bir bir imha edildi.

YORUMLAR 26
  • İkra! 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'im yardim et
    Cevapla
  • byrm 6 yıl önce Şikayet Et
    rabbim mermileri isabet ettirsin inşaallah islam düşmanlarını yok etsin ordumuzu hak yoldan ayırmasın tek yol islam
    Cevapla
  • spesifik 6 yıl önce Şikayet Et
    haritayi amerikali dostlarinizdan mi aldiniz? ingiliccede ondan dedim
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    en kısa süre de bu sayı on binler olur inşAllah
    Cevapla
  • SON NEFES 6 yıl önce Şikayet Et
    100 200 KİSİ Seklinde gelirseniz daha cabuk temizleriz sizi.boyle gunler uzuyor.ha birde sivilleri cikarin erkekce savasip bitirelim oyunu daha munbic var sirada zamani calmayin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini