Hain plan çöktü: Parayı al sokağa çık!

Van’da sokak eylemlerine hazırlanan PKK’nın planı çöktü. Örgütün, sokağa süreceği militanlara dağıtılmak üzere gönderdiği 50 bin TL’ye el koyuldu. Operasyonda 18 PKK’lı hain yakalandı.

GİRİŞ 14.02.2018 07:44 GÜNCELLEME 14.02.2018 09:37
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Güvenlik güçlerinin kararlı operasyonları bölücü terör örgütü PKK-KCK’ya nefes aldırmıyor. Örgüte yeni katılımlar büyük oranda azalırken; eylemlere PKK yandaşlarının dahi destek vermediği ortaya çıktı. PKK’nın para ile militan toplamaya yöneldiği, örgüt yöneticilerinin sokakların karıştırılmasında kullanılması için şehir yapılanmalarına nakit para gönderdiği belirlendi.

VAN’DA KRİTİK OPERASYON

 

Van İstihbarat ve Terör Polisi, PKK’nın teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının yıldönümü üzerinden, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na karşı kitlesel eylem planı yaptığını belirledi. Tespitlerin ardından harekete geçen Van Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 18 PKK’lı teröristi yakalayarak gözaltına aldı. Hücre evlerinde molotofkokteyli yapımında kullanılacak 5 bidon benzin, 1 adet kurusıkı tabanca, 27 adet fişek ile dijital materyaller ele geçirildi.

PKK ESKİ DESTEĞİ BULAMIYOR

Van Emniyeti, operasyon kapsamında örgüt hücresinden 50 bin TL para ele geçirdi. Bu paranın, PKK yöneticileri tarafından Afrin harekatına karşı planlanan sokak eylemleri için militanlara gönderildiği tespit edildi. Sokağa çıkarmak için militan bulmakta zorlanan PKK’nın, parayla örgüt yandaşlarını satın aldığı ve sokağa dökmeyi planladığı ifade edildi. Örgütün ‘parayı alın sokağa çıkın’ talimatı, güvenlik güçlerinin kararlı operasyonlarına takıldı.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 72
  • TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    kanun çıkarıldı eylemlerde ağzı yüzü gözükmeyenleri öldürülecekti vurun kardeşim kanunu niye çıkarıyorsunuz ozaman
    Cevapla
  • serhat 6 yıl önce Şikayet Et
    ver coşkuyu ver 50 şer yıl bulaşan herkeze tak 50 şer yıl baksınlar ki dünyada neler var hdp acil kapatılmalı vekilleri vatana ihanetten yargılanmalı ve sınır dışı edilmeli vatandaşlıktan çıkarılmalı
    Cevapla
  • ZEYTIN DALI 6 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çıkanı indirin
    Cevapla
  • Berat 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • BÜYÜK HATA 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar yapılan en büyük hata HDP'nin kurulmasına izin vermekti. Bu parti sayesinde köylerde, ilçelerde, illerde, mahallelerde parti adı, parti faaliyetleri, parti binaları ve imkanları ile rahatça örgütlendiler, terörist devşirdiler. Bu parti kapatılmadan bu işin sonu gelmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi