Afrin'de PKK'ya bir darbe daha! O tesis artık yok

PKK/YPG, 2 yıl önce Afrin’de kurduğu sentetik uyuşturucu hapı olan ‘Captagon’ üretim tesisi Zeytin Dalı Harekâtı sonrası kapatıldı.

Afrin'de PKK'ya bir darbe daha! O tesis artık yok
Afrin'de PKK'ya bir darbe daha! O tesis artık yok
GİRİŞ 14.02.2018 08:15 GÜNCELLEME 14.02.2018 08:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/YPG, 2 yıl önce Afrin’de sentetik uyuşturucu hap olan ‘Captagon’ üretim tesisi kurdu. Terör örgütü, İki Adam mevkiinde kurduğu tesiste üretilen hapları kaçakçılar vasıtası ile Türkiye’ye soktuktan sonra Afrika ülkelerine gönderme planları yaptı.

Emniyet güçleri, Türkiye’ye sokulduktan sonra Kilis-Mersin Taşucu Limanı- Suudi Arabistan hattından Afrika’ya götürülmek istenilen haplara yönelik sıkı tedbirler aldı. Kilis KOM Şubesi, son bir yılda yaptığı 11 planlı operasyonla PYD/YPG’ye ait 14.5 milyon adet hapı ele geçirdi. 29’u Türk, 17’si Suriyeli olmak üzere gözaltına alınan 46 kişiden 19’u tutuklandı.

 

 

TESİSLERİ KAPANDI

‘Zeytin Dalı Harekâtı’yla, İki Adam bölgesindeki Captagon üretim tesisinin kapandığı öğrenildi. Türkiye geçiş noktalarının tamamen kapatılması nedeniyle terör örgütünün elindeki hapları Afrika ve Avrupa’ya gönderemedikleri belirtildi. Tesisin başında olan Ahmet Muhtar’ın ise kaçtığı bildirildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 5
  • ErhanBey 6 yıl önce Şikayet Et
    O kalleşin adını koyan kimbilir ne umutlarla koydu.Hey gidi çöl kaplanı AHMAT MUHTAR ruhun şad mekanın cennet olsun ALLAHIN ASKERİ
    Cevapla
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kanı bozuk lar Türkiye alay ini temizliyor. Büyük Türkiye sana can veda
    Cevapla
  • Keremali 6 yıl önce Şikayet Et
    En çok üzülen Avrupalı bürokratlar olacak, uyuyan uyuşuk ayyaş bir toplumun uyanık olması ilk öncesi siyasileri telaşlandıracak.
    Cevapla
  • cengiz iri 6 yıl önce Şikayet Et
    kapatmaya hiç gerek yok patlatin yerle bir edin olsun bitsin..
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    dünya bize bu millete minnettar olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!