Tillerson’ın önüne bu liste konacak!

Yarın (perşembe) Ankara’da olacak ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın önüne ABD’nin Suriye’de işlediği günahlar koyulacak. Gündemde Afrin Harekatı ve Menbiç olacak.

Tillerson’ın önüne bu liste konacak!
Tillerson’ın önüne bu liste konacak!
GİRİŞ 14.02.2018 08:03 GÜNCELLEME 14.02.2018 09:47
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye, Tillerson’a “Ya terörün karşısında durup Türkiye’den yana olun, ya da ilişkiler bozulur” mesajını en üst düzeyde verecek. ABD’li bakan ziyaretinin ilk gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilecek. Tillerson, sonra mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya gelecek. İki bakanın görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor.

SALDIRI VE KAYIP LİSTESİ VERİLECEK

 

 

Tillerson’ın temasları sırasında önüne PKK/PYD’nin terör eylemleri bir kez daha belgeleri ile koyulacak. Türkiye görüşmelerde PKK/PYD’nin Türkiye’yi hedef alan saldırılarını hatırlatacak. Zeytin Dalı Harekatı öncesinde son bir yıl içerisinde PYD’nin işgal ettiği bölgelerden Türkiye’ye 700’den fazla füze atıldığı, Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte yaklaşık yüz füze daha fırlatıldığı, bu saldırılarda sivillerin öldüğü hatırlatılacak. Saldırılar ve yaşanan can kayıplarının listesi Tillerson’a verilecek.

‘SİLAHLARINIZLA SALDIRIYOR’ DENİLECEK

Yine bu saldırılarda ABD’nin DEAŞ’la mücadele bahanesi ile gönderdiği silahları Türkiye’ye karşı kullanıldığı yönündeki deliller de sıralanacak. Bölücü örgüte 2019 bütçesinden 550 milyon dolar ayrılmasına ilişkin rahatsızlık iletilecek. DEAŞ gerekçesi ile verilen 5 bin tır ve 2 bin uçak silahın söz konusu örgütle mücadelede büyük oranda başarıya ulaştığı için toplanması istenecek. ABD’nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK ile terörist olarak görmediği PYD’nin organik bağı bir kez daha anlatılacak. PKK’nın PYD’ye verilen silahlarla düzenlediği saldırıların kanıtları da dosyalarda yer alacak.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 19
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım Ezik SİSİ'nin karşısında oturduğun gibi REİS'in karşısında da bacak bacak üstüne atıp mekan sahibi gibi oturabilecek misin?
    Cevapla
  • kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna vermenize gerek yok çünkü verecekleri cevap bellidir. "olanlardan bizde kaygı duyuyoruz türkiye müttefiğimizdir, her zaman türkiyenin arkasındayız falan filan, abd nin bize yapacağı ziyarette en doğru iş "bizde olanlardan kaygılıyız abd yi iyi anlıyoruz siz bizim dostumuzsunuz " demekten geçer ama türkiye yine bildiğini okumaya devam eder işimize bakarız. bu karşılıklı endişeliyiz kaygılıyız kelime cümbüşleride devir daim devam eder gittiği yere kadar gider ta ki abd inadından vazgecene kadar. kendimizi abdye bak bu böyle bak şu şoyle diyerek kanıtlamaya mecbur değiliz.
    Cevapla
  • ado 6 yıl önce Şikayet Et
    coni endişeli ırak gibi suriyeyi bölemeyecek endişeleri suriyedeki petrolden de olacak hadi coni başka bölgelere bize gücün yetmez
    Cevapla
  • halil 6 yıl önce Şikayet Et
    Gücüne güvenip dünyayı kan gölüne çeviren siyonist uşağı emperyalist ABD!Bu millet kararını verdi.Sınırlarımıza yığdığınız İt sürülerini ne pahasına olursa olsun ezip geçeceğiz.Sizde mal mal İtlerinizin telef oluşunu seyredeceksiniz.
    Cevapla
  • heval 6 yıl önce Şikayet Et
    çok ağızlılığı toparlanıp gelsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı