Türkiye'de ele geçirildi! Dünyanın en gizemli maddesi...

Son 40 yıla damgasını vuran dünyanın en gizemli maddesi olarak bilinen kırmızı cıva Türkiye'de ele geçirildi. Ardahan ve Kars'ta yapılan operasyonda, 25 gram kırmızı cıvayı satmaya çalıştıkları öne sürülen 5 zanlı yakalandı

Türkiye'de ele geçirildi! Dünyanın en gizemli maddesi...
Türkiye'de ele geçirildi! Dünyanın en gizemli maddesi...
GİRİŞ 14.02.2018 18:15 GÜNCELLEME 14.02.2018 18:15
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ardahan ve Kars'ta düzenlenen operasyonda, 25 gram  kırmızı cıvayı satmaya çalıştıkları öne sürülen 5 zanlı gözaltına alındı.

Bir istihbaratı değerlendiren Ardahan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve  Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yapılan çalışmalar  sonucu, bazı kişilerin ellerindeki kırmızı cıvayı satmaya çalıştıkları tespit  edildi.

 

 

Bunun üzerine Kars ve Ardahan'daki bazı adreslere eş zamanlı  gerçekleştirilen operasyonda, Ü.S, Ş.G, B.Y, Y.Ç ve M.Ç. yakalandı.

Gözaltına alınan zanlılardan 25 gram kırmızı cıva, birer ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ile 8 fişek ele geçirildi. Zanlıların Ardahan İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

KIRMIZI CİVA EFSANESİ NEDİR?

Varlığı yıllardır tartışılan bir civa türevidir. Kırmızı Civa, son 40 yıla damgasını vuran dünyanın en gizemli maddesi olarak bilinir. Frenginin tedavisinde kullanılması için bazı ülkelerde deneylerde kullanıldı. 1913 yılında yapılan deneylerden bir sonuç alınamadı. 1980'li yıllarda efsane haline gelen Kırmızı Civa'nın Sovyetler Birliği'nin sahip olduğu uzun menzilli nükleer füzelerde yön belirleme ve hedef ülkelerden gelen radar sinyallerini kesici olarak kullanıldığı iddia edildi.

YORUMLAR 15
  • 20232023 6 yıl önce Şikayet Et
    maşallah helal polislere.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Kırmızı cıva ile uzun yıllar önce tanıştım, Kırmızı cıva kimyasal bir element değil spekulatif olarak kullanılan hayali bir üründür, kırmızı cıva diye bahsedilen madde cıvanın sülfürle elde edilmiş bir bileşiğidir. Ortadoğudaki petrol zengini, parayı nereye harcayacağını bilmeyen arapları kandırmak için kullanılıyor. vel hasılı kelam Kırmızı ticaretini cahil orta doğu halkları yapıyor.
    Cevapla
  • Levrok 6 yıl önce Şikayet Et
    Kirmizi Civa nin olma ihtimal var ama olmama ihtimali cok daha yüksek. Muhtemelen Istihbarat oyunlari olabilir. Bu maddeye ulasmak isteyen kimler ve ne amacla, böylelikle teröristlere yakin irtiba kurmak icin güzel bir masal. Yüzlerce Arap satin almak isterken Kaziklanmis. Dikkatli olun, bu isler tehlikeli..
    Cevapla
  • Osmanlı_Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    bu civayı alıp neremize süreceğiz? neye dikkatli olalım. bizim millet direkt paraya dönüşmeyen şeyler ile uğraşma bu ahmak işi veya üst akıl işi olabilir.
    Cevapla
  • yoğğ ama 6 yıl önce Şikayet Et
    suda 2 saat kaynatmadan kullanmayın dikkat edin zehirleye bilir, içine hafif kara biber istege göre feslegn eklenip sıcak servis edilir,neye dikkat edioz.
    Cevapla
  • esra 6 yıl önce Şikayet Et
    neye dikkat edelim. kullanırken mi, satın alırken mi?(!)
    Cevapla
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    yıldırımın düştüğü yerlerder olur
    Cevapla
  • fakirmucit 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşke fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olsaydınız ! Kırmızı civa diye bir şey yok! Tamamen uydurma ! yalan ne kadar büyük olursa inanan o kadar fazla olur tezini nasıl da ispat ediyor.
    Cevapla
  • fakirmucit 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimya ve Fizik Bilgime dayanarak elbette .. sizin mantığınızla siz neye dayanarak böyle bir madde olduğunu iddia ediyorsunuz?
    Cevapla
  • Son osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki Sen neye dayanarak yok diyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!