1200 asker ve korucu ile dev operasyon!

Diyarbakır'ın, Kulp, Silvan, Hazro ve Lice ilçelerine bağlı 71 köy ve 107 mezrada PKK terör örgütüne yönelik 1200 asker ve güvenlik korucusunun katıldığı büyük bir operasyon başlatıldı.

GİRİŞ 14.02.2018 14:51 GÜNCELLEME 14.02.2018 20:16
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Kulp, Silvan, Hazro ve Lice ilçeleri kırsalında yeralan 71 köy ve 107 mezra kırsalında, bugünsabah saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra, PKK'lı teröristlere ve işbirlikçilerine yönelik büyük bir operasyon başlatıldı. 'Bayrak-77-Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş' adı verilen operasyona, 1200 jandarma özel harekat ve güvenlik korucusu katılırken, operasyona insansız hava araçları (İHA), yüz tanıma ve takip termal özellikli drone ve helikopterler de havadan destek verdi.

Operasyon kapsamında ilçe ve bazı köy yollarında güvenlik noktaları oluşturulurken yetkililer, ilan edilen sokağa çıkma yasağının köy ve mezralarda yaşayan insanların yaşamını etkilemediğini, sadece bunların kırsal alana çıkışını yasakladığını söyledi.

 

 

Dört ilçeye bağlı 178 köy ve mezrada bugün sabah saatlerinde başlatılan operasyonda, iz süren ve kokuya duyarlı köpeklerin de görev aldığı görüldü.

YORUMLAR 18
  • mustafa 38 6 yıl önce Şikayet Et
    bu operasyon yapılan yerlere teröristler dağdan gelmiyor buradaki köylerde yaşayan insanların hepside teröristtir askere evlerin damlarından silahlarla roketlerle saldırırlar hemen anında kayıp olurlar köylülere sorsanı kimler ateş etti teröristler nerden geldi ne oldu deseniz hiç biri biz görmedik duymadık derler çünkü yapanlar kendileri kadınlarıda bu şin içinde
    Cevapla
  • Nihal Atsız 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şehirlerde de polis herkesi arıyor tarıyor.İyi yapıyorşar.Bir zamanlar canlı bombadan geçilmiyordu.Artık ülkede ne kadar yabancı varsa gönderildin kardeşim.İstanbul Kandahar gibi oldu,bu nedir ya!!
    Cevapla
  • kanuni 6 yıl önce Şikayet Et
    bu silvan kulp lice ve genç ve hazro ne kadar terör yuvası ilçeler temizle temizle bitmiyor. burada yaşayanlar aklını başlarına alsınlar. teröristleri aralarında barındırmasınlar. halkın desteklemediği terör hiç bir zaman uzun süreli tutunamaz.
    Cevapla
  • cvhr 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun canını ortaya koyan tün insanlarımızdan
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 6 yıl önce Şikayet Et
    Nefes aldırmayın soysuzkara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki