Deniz Yücel Kimdir? Deniz Yücel neden serbest bırakıldı?

Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlarından tutuklanmıştı. Almanya-Türkiye arasındaki ilişkilerde gerginliğe sebep olan Deniz Yücel kimdir? Yücel, neden tutuklandı neden serbest bırakıldı?

Deniz Yücel Kimdir? Deniz Yücel neden serbest bırakıldı?
Deniz Yücel Kimdir? Deniz Yücel neden serbest bırakıldı?
GİRİŞ 17.02.2018 11:08 GÜNCELLEME 17.02.2018 11:08
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Alman Die Welt gazetesi, bünyesinde çalışan Deniz Yücel’in serbest bırakıldığını duyurdu. Türkiye’de uzun süredir tutuklu bulunan Deniz Yücel’in serbest bırakıldığı, avukatı Veysek Ok tarafından da doğrulandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcı vekili Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada Yücel hakkında, "Örgüt propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından 4 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İddianamenin gönderildiği İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi,  tensip kararı ile birlikte yaklaşık 1 yıldır tutuklu olan Yücel’in tahliyesine karar verdi. Bunun üzerine vatandaşlar, Deniz Yücel kimdir sorusunun yanıtını aramaya başladı. Peki Deniz Yücel kimdir? Deniz Yücel neden tutuklandı ve neden serbest bırakıldı? Detaylar haberimizde.

DENİZ YÜCEL KİMDİR?

 

 

Deniz Yücel, 10 Eylül 1973 tarihinde, Almanya’nın  Flörsheim eyaletinde doğdu. İlkay Yücel adında bir ablası vardır. Berlin Özgür Üniversitesi‘nde siyaset bilimi okudu. Deniz Yücel, 1999 yılında eslek hayatına başladı. Gazeteciliğinin yanı sıra köşe yazıları ve yazarlığıyla da tanındı. 2002 yılında haftalık Jungle Wold gazetesi, 2007 yılında ise Die Tagezzeitung gazetelerinde çalıştı. 2015 yılında Die Welt gazetesinde çalışmaya başladı ve gazetenin Türkiye temsilciliğini üstlendi. Deniz Yücel, 2011 yılında Kurt Tucholsky Edebi Yayıncılık ödülüne layık görüldü.

DENİZ YÜCEL NEDEN TUTUKLANDI?

Alman Die Welt Gazetesi Türkiye temsilcisi Deniz Yücel terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı ve halkı kin ve nefrete sevk ettiği iddiasıyla geçtiğimiz günlerde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yücel, bugün İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturma savcılığındaki işlemleri ardından atılı suçlar kapsamında nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne tutuklanmak üzere sevk edildi. İstanbul 9 Sulh Ceza Hakimliği'nde gerçekleştirilen sorgu ardından Deniz Yücel tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakim Mustafa Çakar, tutuklama kararında Deniz Yücel'in PKK örgütünü övdüğü, kanlı örgüt yöneticilerinin Türkiye aleyhine sözlerine yazılarında yer verdiği ve hendek kazan teröristlerin yakıldığı iftirasını attığı belirtildi.

DENİZ YÜCEL NEDEN SERBEST BIRAKILDI?

14 Şubat 2017 tarihinde gözaltına alınan Yücel, 27 Şubat 2017'de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcı vekili Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada Yücel hakkında, "Örgüt propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından 4 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.  İstenen hapis cezasına rağmen; mahkeme tensip zaptıyla, Yücel'in tahliyesine karar verdi.

MAHKEME TENSİP ZAPTI NEDİR?

Mahkeme tensip zaptı; dava açıldığı zaman ilk duruşmadan önce mahkemenin kendi kendine tuttuğu tutanağa denir. Hakimlerin neler yaptığı, neler yapacağı ve tarafların ne yapması gerektiği bu zapta yazılır.

YORUMLAR 12
  • İmran 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığın ,erdoğan kesin bu kişiyi almanyaya ben olduğum müddetce iade etmem diyordu,nasıl oldu,be üstelik binali bey almanyaya gidişinin ertesi günü çıkartıyorlar,anlamadık yani,bu almanlardan asla dost olunmaz,inşasllah türkiye yine bunların oyununa gelmez
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    insanın böyle hukuktan adaletten midesi bulanıyor, kime göre bu hukuk adalet
    Cevapla
  • werty 6 yıl önce Şikayet Et
    hak hukuk gak guguk.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne tesadüf ki almanyayla ilişkileri normale döndürme zamanına denk geldi. Nasıl bir anlaşma yapıldı acaba
    Cevapla
  • Isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya bir senedir yirtindi bu adam icin, biz de sonunda biraktik ve biraz once ozel ucakla Almanya'ya indi. Yani kacirdilar Turkiye'den. Sastim kaldim bu ise. Ne desem bilemedim, keske hic birakilmasaydi diyorum ama inshallah karsiliginda buyuk birsey almistir devletimiz. Inshallah pastor papaz Brunson'u bari birakmazsiniz ne diyeyim. Hakikaten cok sasirdim inshallah Devletimizin vardir bir bildigi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı