Oktar'a büyük şok! Sinyal verildi

Hükümetin internet yayıncılığına RTÜK denetimi getiren düzenlemesinin, TBMM’deki görüşmeleri sürüyor.

Oktar'a büyük şok! Sinyal verildi
Oktar'a büyük şok! Sinyal verildi
GİRİŞ 17.02.2018 06:50 GÜNCELLEME 17.02.2018 06:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Düzenlemeye göre internette yapılan her tür ses ve görüntü yayını için lisans almak gerekecek. Yayınlar, RTÜK’ün denetimine tabi olacak. Mevzuata aykırı yayınlar, mahkeme kararıyla sonlandırabilecek. 

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık sansür iddiasına ilişkin “Şu anda mevcut olan, uydudan veya karasal yayın yapan televizyonlarda RTÜK’ün bütün yetkisi neyse, internet ortamında televizyon yayını yapanlarda da yetki o” karşılığını verdi.

Abonelik usulüyle çalışan internet platformlarının denetime açılıp açılmayacağı yönündeki soruyu ise Işık, “Abonelikle izlenebilen internet siteleriyle ilgili komisyon çalışacak.

Eğer ‘aboneye dayalı, herkese açık olmayan sistem istisna olur’ derse açıklığa kavuşur. Bizim gönderdiğimizde o açıklıkta bir hüküm yok. Bunu komisyon veya genel kurul görüşebilir” diye yanıtladı.

YETKİ RTÜK’TE

Adnan Oktar’ın tartışılan internet kanalı A9’un, RTÜK tarafından belirlenen kuralları ihlal etmesi halinde gereğinin yapılacağını söyleyen Işık, “Bununla ilgili yetki RTÜK’te. RTÜK’ün koyduğu mevzuatı ihlal ederse 3 aşamalı bir sistem var. İlki beş program durdurma, üçüncüde de kapatma var.

Eğer ısrarla mevzuatı, kuralları ihlal ederse kapatma gelebilir” dedi. Düzenlemenin yalnızca internet ortamında yayın yapan kanallarla ilgili olduğunu kaydeden Işık, MİT’in soruşturmasının, “güvenlik amacıyla” gerçekleştirileceğini belirtti.

 

YORUMLAR 8
  • Ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    şok dediğiniz bu mu bu adamın içeri girmesi gerekir içeri
    Cevapla
  • lvnt 6 yıl önce Şikayet Et
    alın size bi yapılandırma daha bunlara izin verende suç adamlar istediği gibi at koşturuyorlar rtük işini yapsa böyle durumlara gelmez bunlar önce fetö samanyolu yumurcak falan sonra oktar a9 falan herkez işini adam gibi yapsın kardeşim .
    Cevapla
  • serkan özkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Söz işe geldimi, Bütün ödeme kanallarını kapatabiliyorsunuz. Bu adam da reytingten kazanıyor. Haliyle ödeme kanallarını kapatın, bakın nasıl yapıyor! Bedava kimse göstermez!
    Cevapla
  • tepki 6 yıl önce Şikayet Et
    Televizyon yayıncılığına müdaheleleri varda yine insanımızın şikayetlerine cevap veremeyip,bezdiriyorlar!Başka çözümler aranmalı ve şikayet hizmetleri sosyal erişim portalları gibi toplumun görmesine açık ve şeffaf olmalı!Şikayet kaydı oluşturanlar bilirler,sınıf farkı gözetiliyor ve en büyük ayrımcılık bu kurumda yapılıyor.
    Cevapla
  • 43.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Oktar duydunmu ,seni Cehennemde ,Cehennem Zebanileri bekliyormuş,çok bekletme olurmu
    Cevapla
  • BEN TÜRKİYE 6 yıl önce Şikayet Et
    zararı yokmu?hayret be kardeşim adam inançlarımızı,ahlâkımızı besleyen gıdamızı zehirliyor....... geçlerimiz elden çıktı gidiyor..... Hoca etiketi altında İslâmi inançları, bombalıyor,dinamitliyor. daha ne yapacak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de kritik görüşme! Başkan Erdoğan Shoukry’i ağırlıyor
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı