TSK Dayanışma Vakfı’ndan bağış uyarısı

TSK'da profesyonel orduya ağırlık verilmesiyle şehit ve gazi profili değişti. Eskiden şehit ve gazilerin büyük bölümünü er ve erbaşlar oluştururken, 2018’de şehit olan 50 askerden 49’u ‘profesyonel asker’ oldu.

TSK Dayanışma Vakfı’ndan bağış uyarısı
TSK Dayanışma Vakfı’ndan bağış uyarısı
GİRİŞ 17.02.2018 07:03 GÜNCELLEME 17.02.2018 07:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

TSK Mehmetçik Vakfı’nın şehit ve gazi olan er ve erbaşların ailelerine yardım ettiğini belirten TSK  Dayanışma Vakfı, “Mevzuat gereği TSK’nın kadrolu personeline biz yardım ediyoruz ancak bağış alamıyoruz” dedi.

Gazete Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre; bu düzenlemenin sonucu olarak, şehit ve gazi  personelin büyük bölümünü subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erler, diğer deyişle  'profesyonel personel' oluşturuyor. 2017 yılında 21 erbaş ve er ile profesyonel kadrolardan 189 asker  şehit oldu. 2018 yılının ilk 2 aylık döneminde ise 7 subay, 8 astsubay, 1 uzman jandarma, 24 uzman erbaş  ve 9 sözleşmeli er olmak üzere toplam 49 profesyonel asker şehit düştü.

TSK DAYANIŞMA VAKFI TANINMIYOR

Halihazırda şehit ve gazilere yardım amacıyla 2 vakıf hizmet veriyor. Mevzuat uyarınca, TSK Mehmetçik Vakfı vatani hizmetlerini yaparken şehit ve gazi olan er ve erbaşlar ile ailelerine, TSK Dayanışma Vakfı ise kadrolu personel ve ailelerine yardım yapabiliyor. Yıllardır er ve erbaşların ağırlıklı olarak şehit  olması nedeniyle kamuoyunda tanınan TSK Mehmetçik Vakfı, her yıl topladığı bağışlar vasıtasıyla erbaş ve  erlerle ilgili yardımları her geçen gün geliştirip çeşitlendirerek artırabiliyor. Ancak TSK Dayanışma  Vakfı, tanınırlığının az olması nedeniyle bağış alamıyor. Sonuçta 2 vakfın sağladığı imkânlar arasında da büyük fark meydana geliyor.

BAĞIŞ TOPLAYAMADI

Vatandaşlar Sevgililer Günü’nde TSK Mehmetçik Vakfı’na rekor miktarda bağışta bulunurken, Afrin’de şehit  düşen askerlerin yakınları ile gazilere yardımda bulunan tek vakıf olan TSK Dayanışma Vakfı kamuoyunda  fazla tanınmaması nedeniyle bağış toplayamadı.

YORUMLAR 11
  • Lafazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben TSK Güçlendirme vakfina yapıyorum. Bu kafir bu hain bu soysuz vatan haini köpeklere teknoloji olsun bomba olsun kurşun olsun. Cehennemi yaşasınlar.
    Cevapla
  • ilkay 6 yıl önce Şikayet Et
    yazın da bağış nolarını
    Cevapla
  • Orçun 6 yıl önce Şikayet Et
    Yardımlar tek bir yerde toplanıp buradan şeffaf olarak dağıtılsın. Şu mesaj ile yardım olayı da sadece faturalı hatlara özelmiş. Kontürlü hatla mesaj atıyorum "mesajınız anlaşılmadı" diyip kabul etmiyor. Herhalde Türkçe karakterden dolayı diyorum değiştiriyorum yine olmuyor.....Az uğraşmadım 10 defa denedim olmadı sonra siteye girdim baktım faturalı hatlardanmış sadece....Birşeyi de tam yapın birkere...Yok faturalı yok kontürlü bu ne yaa. Birşeyi yaptın mı hepsi için geçerli olmalı
    Cevapla
  • 007 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu vakıfta incelenip denetlenmeli. Paranın olduğu yerde mutlaka bir şeyler vardır.
    Cevapla
  • kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu gibisin. sen bilirsin. yediğine göre
    Cevapla
  • Serhat Atabey 6 yıl önce Şikayet Et
    Haber ne, siz neden bahsediyorsunuz. Yazdığınız sadece fitne. Bildiğiniz bir şey varsa cumhuriyet savcılıkları sizi bekliyor.İyi niyetli iseniz ahmak dostlardansınız, kötü niyetli iseniz ya terörist ya da ajan,
    Cevapla
  • Şenel KILIC 6 yıl önce Şikayet Et
    O zaman birleşme yoluna giderseniz, yapılan yardımlar tek elden toplanır. Personel giderleriniz az olur, vatandaşların duygularını da daha az sömürürsünüz. Verdiğiniz bagıslar belli zaten, personelden rutin aldığınız bağışlar yetmiyor mu? Yönetim kadronuzda kimlere iş imkanı veriyorsunuz? Kaçtane Gazi ve Sehit yakını çalıştırıyorsunuz kamuoyu aracılıgı ile paylaşıniz. Yönetim kadronuzda kaçtane emekli emekli Sb., Asb., Uzm.Erbaş var bilgilendirilmek istiyoruz. Ayni amaç için calışıyorsunuz madem ki birleşin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor