AB'den Türkiye'ye vize şartı

Avrupa Birliği, Türkiye’ye vize serbestisi için terörle mücadele yasasının yumuşatılması şartı koştu.

AB'den Türkiye'ye vize şartı
AB'den Türkiye'ye vize şartı
GİRİŞ 17.02.2018 09:58 GÜNCELLEME 17.02.2018 13:44
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Gayrıresmi Dışişleri Bakanları toplantısında Türkiye'ye vize kolaylığı konusu görüşüldü.

Toplantıda AB, Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanmasını terörle mücadele yasasının yumuşatılması şartına bağladı.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynder yaptığı açıklamada, "Türkiye bu yasayı AB değerleriyle uyumlu hale getirirse, vize kolaylığı konusunda ilerleme sağlanır" dedi.

AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ise Sofya'daki toplantıda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gönderdiği belgelerin AB Komisyonu tarafından incelendiğini belirterek, "Türkiye Avrupa'nın kendisi için en güvenilir komşu olduğunu prensipte biliyor ve iyi bir ilişki onların yararına olacaktır" dedi.

 

YORUMLAR 68
  • Mülteci 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya Vize yada Mülteci Karar sizin
    Cevapla
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    kardesler kendim avrupadayim avrupa gibi lanet ulke yok ne kulturu ne ahlaki bize uymuyor acin kapilari gonderin gitmek istiyenleri ama sunu unutmayinki gun olur herkes evine geri doner kulturden bahseden avrupa bir yilda iki kere yikanir biz cagdasiz derler gozunu yabancilarin cepine dikmis bir millet kultur desen yok cocuklarindan habersiz 18 gelmis evden giden cocuklarin yerini kedi kopege birakan bir avrupa bunumu istiyoruz avrupa gibi kulturumuzu dinimizi. dilimizi saygi sevgiyi kaybetmeyelim
    Cevapla
  • selman 6 yıl önce Şikayet Et
    kapilari multeciler serbestce gitmesi icin daha ne kadar bekleyeceksin reis.? sabr in da sonu var.. ab nin turkiye ile dalga gecmesine ne kadar daha muasade edeceksin? yok mu elimizde onlara karsi kullanacagimiz buyuk bir koz.? yok ise var edin.. onlar nasil yapiyorlarsa bizde da aynisini ve daha iyisini yapalim.. !toplum olarak kanimiza dokunuyor artik ..rahatlat bizi reis saygilar..
    Cevapla
  • Ha ha 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye afrinde yakaladigi terörüslere avrubaya göderecek tek çare bu bizde ceza evlerinde senelerce bakmaktan kurtulmuş oluruz
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa birliğini kim istiyor kim istemiyor Meclis referandum kararı almalı buişi Millet çözer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek