Başbakan Yıldırım: Osmanlı tokadını vurduk

Başbakan Binali Yıldırım Almanya'da Münih Güvenlik Konferans'ında, "Biz terör örgütlerine Osmanlı tokadını vurduk" dedi.

GİRİŞ 17.02.2018 14:31 GÜNCELLEME 17.02.2018 22:23
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları;

Biz hiçbir ülkeyle savaşmıyoruz. Suriye'de bir savaş yok. Sadece terörle mücadele var. Bunu da sadece Türkiye yapmıyor, 62 koalisyon ülkesi yapıyor. Rusya, İran, Türkiye yapıyor. Biz NATO'nun bir parçasıyız, koalisyonun içindeyiz, hava desteği veriyoruz, NATO'da üslerimiz vasıtasıyla oradaki operasyonlara yardımcı oluyoruz. Olayı başka bir yöne çekmenin anlamı yok. Ha bir ülke bize düşmanlık yapar, savaş yapmaya da karar verirse onu da tabii karşılıksız bırakmayız, böyle bir şey istemeyiz ama.

 

"OSMANLI TOKADINI VURDUK"

Biz terör örgütlerine Osmanlı tokadını vurduk. PKK'nın belini kırdık. Ama karşımıza başka bir isimle çıktılar. Çıkarken de yalnız başına çıkmadılar. Maalesef ABD, Rusya ve başka ülkelerin silahlarını gayri meşru yollardan ya da doğrudan temin ederek insanlara karşı kullandılar. Siz biliyor musunuz, Suriye'de birçok ülkenin silahı internet üzerinden satılıyor ve terör örgütleri bunu satın alıyor. Bu nasıl terörle mücadeledir? Bunun cevabını birisi vermeli.

"AMACIMIZ İNSANLARIN YURTLARINA DÖNMESİ"

Afrin'de yerinden yurdundan edilenlerin bölgesini alçak terör örgütlerinden temizliyoruz. Rakka DEAŞ'tan temizlendikten sonra oradaki DEAŞ terör örgütü olduğu gibi Afrin'e geldi. Afrin'de bize karşı bunlar çarpışıyor. Afrin'de sadece PKK/YPG/PYD'ye karşı değil DEAŞ'a karşı da mücadele ediyoruz. Amacımız insanların yerlerine yurtlarına dönmesidir.

YORUMLAR 23
  • HakanDE 6 yıl önce Şikayet Et
    agizlarina bir dolamislar osmanli tokadı vs gercekte ise dünyaya rezil oldugumuz bi alay hadise oldu bisey diyen yok. Daha akilli dikkatli serefli politikaya ihtiyac var
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Elli milyonun ölümüne sebep olan hitlerin topraklarinda cok anlamli aciklama
    Cevapla
  • siyaset bilimci 6 yıl önce Şikayet Et
    siyonizm bu memleketi boş bırakmaz.kemelizm, fetö, .........bu noktaların içinde saklananlar birgün muhakkak günyüzüne çıkaçak.gavurla iş tutanlar hep bu milletten gözüktü.
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    nereden terör örgütlerine tokat vurmuşuz terörün en büyük finansörlerinden olan almanya da bunu söylemek ayrı düşündürücü adamlara ajanını teslim ettik daha ne olsun zaten almanlara bir şey yapabildiğimizde yok her zaman göz göre göre teröre destek çıkıyorlar ama bizim onlara karşı elimiz bağlı bazı kişilerde taviz vermiştir diyor ya onlar bizi devlet sınıfına koymuyor en basitinden hollandaya bakanımız gitti geri gönderdiler bir şey yapabildik mi hayır her zaman ki gibi hayır demek ki rest çekmekle olmuyormuş
    Cevapla
  • Nurettin Demir 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı tokadı kafi gelmez. Selçuklu kartalının gagalaması ve pençelemesi daha doğru olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak