2018'de ilk cemre ne zaman ve nereye düşecek? Cemre tarihleri!

Baharın gelişini niteleyen önemli doğa olaylarından biri olan cemrenin ne zaman ve nereye düşeceğine dair ilk bilgiler gelmeye başladı. Bahar aylarına giderek yaklaşılmasıyla birlikte baharın geldiğine ışık tutan Cemre nedir? Peki; sırasıyla önce havaya, hemen sonrasında ise suya ve toprağa düşecek olan 2018'de ilk cemre ne zaman ve nereye düşecek? İşte, tüm detaylar...

2018'de ilk cemre ne zaman ve nereye düşecek? Cemre tarihleri!
2018'de ilk cemre ne zaman ve nereye düşecek? Cemre tarihleri!
GİRİŞ 20.02.2018 15:00 GÜNCELLEME 20.02.2018 16:36

Mevsim değişikliğiyle bağlantılı olarak doğa olaylarında da birtakım değişiklikler gözlemlenmektedir. Bunların en başında ise havayı, toprağı ve suyu ısıtıp sıcaklıklarını artıran cemre düşmesi karşımıza çıkmaktadır. Cemre, ilkbahar ayının başlangıcından hemen önce, birer hafta arayla sırasıyla havaya, suya ve en son toprağa düşmesi olarak bilinen önemli doğa olayları arasında kendini göstermektedir. Vatandaşlar tarafından da ilk cemrenin ne zaman ve nereye düşeceği bahar aylarının giderek yaklaşmasıyla birlikte merak edilerek sorgulanan konular arasındaki yerini alıyor. 2018'de meydana gelecek Cemre tarihlerine ilişkin detaylı araştırmalara şimdiden başlayan kişiler için ilk Cemrenin ne zaman ve nereye düşeceği konusuna dair bilgi sahibi olunmak istenen detaylar da belli olmaya başladı. Peki, ilk cemre ne zaman ve nereye düşecek? İşte, ilkbaharın gelişini müjdeleyen cemre düşmesi ile ilgili tüm ayrıntılı bilgiler...

CEMRE İSMİNİN KÖKENİ NEREDEN GELİR?

 

 

Cemre isminin kökeni ve anlamı ile ilgili pek çok rivayet bulunmaktadır. Ancak öncelikle, Arapça'dan gelen ''ateş, ateş parçası, kor'' şeklinde anlamlara sahiptir. Öte yandan Anadolu'dan gelen ''imre, imere, zemheri ya da cemre'' şeklinde adlandırıldığı söz konusudur. Tüm bunlardan en yaygın kullanımı cemre kelimesidir. Cemre, halk nezdinde sıcaklığın artması şeklinde bilinmektedir. 

İLK CEMRE BUGÜN HAVAYA DÜŞÜYOR!

Cemrelerden ilki 19 ve 20 Şubat tarihleri arasında, havaya düşecek. Bu doğrultuda, cemrenin düşmesiyle birlikte ilk olarak havayı ısıttığı, arkasından suyu ve en son toprağı ısıttığı inancı bulunmaktadır. Her ne kadar cemre düşmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının da doğru orantılı olarak artacağı inanılsa da, bazen cemrenin düştüğü günlerde de havaların soğuduğu vakası görülebilmektedir.

cemre

KAÇ TANE CEMRE DÜŞMESİ GÖRÜLECEK? CEMRELER NE ZAMAN DÜŞECEK?

İlkbaharın gelişini yansıtan en güzel doğa olaylarından cemre düşmesi havaya, suya ve toprağa olmak üzere 3 kez düşecek. 

Birinci cemre havaya, 19 ve 20 Şubat 2018 tarihleri arasında, 

İkinci cemre suya, 26 ve 27 Şubat 2018 tarihleri arasında, 

Üçüncü cemre ise toprağa, 5 ve 6 Mart 2018 tarihleri arasında düşecek.

cemre

CEMRE DÜŞMESİNİN TÜRK KÜLTÜRÜNDE ÖNEMLİ BİR YERİ VARDIR!

Cemre düşmesi olayı Türk kültürü için önem arz etmektedir. Halk arasında cemre düşmesi sonrasında Hıdırellez ve Nevruz kutlamaları geleneği görülmektedir. Cemre, yalnızca bir doğa olayı olmakla kalmayıp kültür ve edebiyat alanlarında da kendini göstermiştir. Örnek verecek olursak, Osmanlı döneminde Divan şairleri cemre zamanı geldiğinde önemli isimlere övgü isimleri yazarlardı. Bu yazılan şiirlere ''cemreviye'' adı verilirdi.

cemre

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak