Yoğun rağbet gören Şehit Sorgulama Sistemi ne zaman açılacak?

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı tarafından hizmete sunulmaya başlayan Şehit Sorgulama Sistemi yoğun bir şekilde rağbet edilmesi sonrasında kilitlendi. Şehit Sorgulama Hizmetinden yararlanmak isteyen kullanıcılar merakla sistemin ne zaman açılacağı bilgisine ulaşmak istiyorlar. Peki, ailesinde şehit olup olmadığını merak eden vatandaşlar için şehit sorgulama sistemi ne zaman açılacak?

Yoğun rağbet gören Şehit Sorgulama Sistemi ne zaman açılacak?
Yoğun rağbet gören Şehit Sorgulama Sistemi ne zaman açılacak?
GİRİŞ 19.02.2018 22:18 GÜNCELLEME 19.02.2018 22:18

e-Devlet'in vatandaşlara özel hizmete sunduğu alt üst soy bilgisi sorgulama hizmetinin hemen sonrasında Milli Savunma Bakanlığı tarafından da yeni hizmet geliştirildi. Milli Savunma Bakanlığı, vatandaşların aile üyelerinde şehit olup olmadığı detayını öğrenebilecekleri ''Şehit Tespit Projesi'' adlı uygulamayı erişime açtı. Ancak uygulama açıldıktan kısa bir süre sonra vatandaşların büyük ilgisinin sonucunda sistem kilitlendi ve kullanılamaz hale geldi. Tüm bu gelişmelerin hemen ardından vatandaşlar, aile üyelerinden herhangi birinde şehit olup olmadığını, eğer varsa hangi tarihte ve savaşta şehit düştüklerini bilgisini görüntüleyebilmek için sistemin ne zaman açılacağı sorgusunu hız kesmeden yürütmeye devam ediyor. Peki, Şehit Sorgulama Sistemi (Şehit Tespit Projesi) ne zaman açılacak? İşte, tüm detaylar...

ŞEHİT SORGULAMA SİSTEMİ (ŞEHİT TESPİT PROJESİ) NE ZAMAN AÇILACAK?

 

 

Şehit Sorgulama Sistemi, diğer adıyla Şehit Tespit Projesi'nin ne zaman açılacağı konusuna ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi web sitesinde duyuruya yer verildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi web sitesi http://msb.gov.tr/Personel/SehitleriListele şehit sorgulamak için giriş yapıldığında kullanıcılar karşısına gelen şu açıklamayı görüyor:

Hizmet iyileştirme çalışmaları sebebiyle sorgulama sayfası geçici olarak kapatılmıştır. İlgili çalışma tamamlandıktan sonra hizmet tekrar kullanıma sunulacaktır.

ŞEHİT

ŞEHİT TESPİT PROJESİ NEDİR? ŞEHİT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Şehit Tespit Projesi, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından geliştirilen bir uygulamadır. Şehit Tespit Projesi hizmeti sayesinde vatandaşlar, Osmanlı'nın yıkılış dönemi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu arasında yaşanan savaşlarda şehit düşen atalarının kaydını görüntüleyebilecek. Atalarının hangi tarihte ve savaşta şehit düştüğünün bilgisine ulaşmak isteyen vatandaşlar, Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi web sitesi aracılığıyla öğrenebilme fırsatı elde edebilecek. 

ŞEHİT TESPİT PROJESİ AÇILDIĞINDA BURADAN GİRİŞ YAPARAK ŞEHİT SORGULAYABİLİRSİNİZ...

ŞEHİT

ŞEHİT SORGULAMA SİSTEMİNDE (ŞEHİT TESPİT PROJESİ) HANGİ SAVAŞLAR YER ALIYOR?

1853 Kırım Savaşı,

1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı,

1897 Osmanlı-Yunan Savaşı,

1911 Trablusgarp savaşı,

1912-1913 Balkan Savaşı,

1914-1918 Birinci Dünya Savaşı,

1919-1922 İstiklal Savaşı,

1950-1953 Kore Savaşı ve

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşenlerin kimlik bilgileri yer alıyor.

ŞEHİT

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!