140 kadın kurtarıldı! Hastanede şoke oldular

İstanbul'da yurtdışından yüksek maaşlı iş vaadiyle getirdikleri kadınlara İstanbul'da geceliği 300 dolardan fuhuş yaptırdığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda çete üyesi 3'ü kadın 17 kişi adliyeye sevk edildi.

GİRİŞ 19.02.2018 15:01 GÜNCELLEME 19.02.2018 17:35
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından polis tarafından 47 adrese eş zamanlı baskın yapılmıştı. Yaklaşık 250 polisin katıldığı operasyonda 13 gece kulübü, 10 otel ve 24 eve yapılan baskınlarda şebekenin yönetici kadrosunda bulunan 3'ü kadın 17 kişi gözaltına alınmıştı. Baskınlarda şebekenin organize bir şekilde fuhuş yaptırdığı öğrenilen 140 kadın da yakalanmıştı.

Bu kadınlardan 50'sinin Türk, geri kalanının ise yabancı uyruklu olduğu öğrenildi. Kadınların yüksek maaşla iş bulma vaatleriyle İstanbul'a getirildikleri öğrenildi. İstanbul'da karşılanan kadınların pasaportlarına el konulduğu, borçlandırıldıkları daha sonra zorla fuhşa zorlandıkları tespit edildi.

İKİSİNDE HIV TESPİT EDİLDİ

Sağlık kontrolünden geçirilen ve poliste ülkelerinde doktor ve öğretmen, kuaförlük gibi meslekleri olduğunu söyledikleri öğrenilen kadınlardan ikisinde AIDS'e yol açan HIV taşıdıkları belirlendi. Bu kadınlardan 13'nünün de cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdıklarının tespit edildiği öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan fuhuş şebekesi üyesi 3'ü kadın 17 kişi adliyeye sevk edildi. İfadeleri alınan kadınlardan yabancı uyruklu olan 90 kadının yurtdışına gönderilmesi için işlemlere başlanırken, 50 Türk kadın ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 
YORUMLAR 21
  • ismail hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    suyu kirleten kaynağı bulup bir düzenleme yapılmadığı sürece ahlak edep diye birşey kalmayacak bu memlekette.
    Cevapla
  • aaaaaaaaaaaaaaaaa 6 yıl önce Şikayet Et
    mevcut yasalar insanları bu yola yöneltiyor. ne aile yapısı kaldı. ne büyük küçük kaldı. ne ahlak kaldı.. AB yasalarıyla asimile olduk. sonucu da daha büyük çöküntü olacak..
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Şeriat isteriz
    Cevapla
  • musab 6 yıl önce Şikayet Et
    şariat uygulanan ülkeleri de görüyoruz
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Şeriat isteriz
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi oradan en güzeli 50 dolardan kaynıyo piyas iş olmadıgı zaman 30 dolar bile etmiyorlar
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    demekki senin piyasadan haberin var ve o işle ilgileniyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti