17 FETÖ'cü sığınma talebinde bulundu

FETÖ üyesi oldukları belirtilen 6’sı çocuk, 4’ü kadın 7’si de erkek toplam 17 kişi, pazartesi günü Ege’de Türk sahillerine 3-4 mil uzaklıktaki Koyun (İnuses) adasına kaçtı.

17 FETÖ'cü sığınma talebinde bulundu
17 FETÖ'cü sığınma talebinde bulundu
GİRİŞ 20.02.2018 10:33 GÜNCELLEME 20.02.2018 12:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yunan Sahil Güvenlik kuvvetleri tarafından, Koyun adasının “Punta” sahilinde bulunan 17 kişi Sakız adasına nakledildi. FETÖ’cüler Yunan makamlarından iltica talebinde bulundular. Koyun adasına kaçanlar arasında devlet memurlarının da olduğu öğrenildi.

Koyun adasına geçen aralık ayında 33 FETÖ üyesi kaçmıştı. 15 Temmuz darbesinden sonra Yunanistan’a kaçan FETÖ üyelerinin sayısı 2 bini geçti.  2016’da 153, 2017 yılında da 1.827 FETÖ’cü Yunan makamlarından iltica talebinde bulundu. 
  
Yunanistan’a kaçan FETÖ’cülerin önemli bir bölümü Atina’da yaşıyor. Yunan başkeninin Kalithea, Pangrati ve Kipseli gibi ortadirek semtlerinde, genellikle internet üzerinden kiraladıkları evlerde yaşıyorlar.

 

 

Geçen Ocak ayı sonunda Pensilvanya’dan bir FETÖ heyeti,  sessiz sedasız Yunanistan’a gelerek,  Atina ve Selanik’te yaşayan bazı FETÖ üyeleri ile görüştü.

Heyette 'Kimse Yok mu' derneğinin  ABD’deki devamı sayılan 'Embrance Realif' adlı örgütün üyelerinin de yer aldığı öğrenildi. Heyet üyeleri Yunan medyasına, Ynanistan’daki FETÖ’cülere yardım ulaştırabilme yollarını araştırdıklarını söylediler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • m3hk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar parayı nerden buluyor arkadas. Ne para var bunlarda.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    guzel bi ekip kurulmali yunanistanda bu alcaklar imha edilmeli
    Cevapla
  • hakkı sever 6 yıl önce Şikayet Et
    giden gitsin, gidenin tüm mal varlıklarına el konulsun hazineye devredilsin.
    Cevapla
  • vatan perest 6 yıl önce Şikayet Et
    turkiyeyi beyenmeyen mahluklar gide bilir
    Cevapla
  • vanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sahilden kalabalık bir şekilde yunan adalarına gidecekler ve bizim jandarma sahil güvenlik uydularımız görmeyecek.Demek ki sahil güvenlik ve görevliler görmezden geliyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi