Ovalı ödülünü Eren Bülbül'e ve askerlerimize adadı

GQ ödül törenine, bilim adamı Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın askerlerimizi andığı konuşması damga vurdu.

GİRİŞ 20.02.2018 11:34 GÜNCELLEME 20.02.2018 11:47
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

Kan ve kök hücreden yapay deri üreten buluşuyla bilim dünyasının gündemine oturan Ercüment Ovalı, GQ töreninde aldığı 'Yılın Bilim Ödülü' ödülünü şehit Eren Bülbül'e ve Afrin'de teröre mücadele veren Mehmetçik'e adadı.

ÖDÜL ALDIĞINI ÖĞRENDİĞİ GÜN EREN BÜLBÜL VURULMUŞTU

 

 

Ödülünü alırken Eren Bülbül, Şehit Astsubay Ferhat Gedik ve Afrin’deki askerimiz adına aldığını açıklayan Ercüment Ovalı, ödül aldığı haberini aldığında çok duygulu olduğunu söylerken, "O gün bir çocuk evinin önünde vurulmuştu. Onu korumak için bir astsubay üzerine kapanmış ve üzerinden 41 kurşun çıkmıştı. Ödül haberini verdikten sonra ben bu ödülümü Eren Bülbül'e, bu şehit astsubayıma ithaf ediyorum." dedi.

"TÖRENE GELME SEBEBİM ÖDÜL ALMAK DEĞİL"

Kendisini ödül törenine getiren sebebin ödül almak olmadığını söyleyen başarılı bilim insanı "Tabiki önemliydi ama eğer bu yazım yüz bin defa paylaşılınca aslında aldığım ödülden herkesin haberi olur. Dolayısıyla ben Eren Bülbül'ün ailesine, o şehit astsubayımın ailesine ve de şuanda Afrin'de olan Türk çocuklarına selam ediyorum." şeklinde konuştu.

KONUŞMASI SONRASINDA CILIZ BİR ALKIŞ ALDI

Yüreğe dokunan konuşması sonrasında büyük bir alkış alması beklenirken ödül törenini izleyen konuklar, Ovalı'nın konuşmasına yeterli ilgiyi göstermedi, salondan oldukça cılız bir alkış sesi geldi.

ERCÜMENT OVALI KİMDİR

Kök hücre ve hücresel tedavi alanında çalışmalarıyla dünya çapında başarılara imza atan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, uzun süredir üzerinde çalıştıkları, yanık tedavisinde devrim niteliğindeki buluşu ile tıp dünyasında büyük ses getirdi.

ABD'DEN, EN İYİ DENEYSEL ARAŞTIRMA ÖDÜLÜNÜ ALDI

Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinin kan ve kök hücreden ürettikleri Yapay Deri, diğer adıyla "Dermoplastik" çalışması ABD Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği’nin ‘En İyi Deneysel Araştırma Ödülü’nün sahibi oldu. Bu çalışma aynı zamanda, Türkiye’nin “ilk yerli yapay deri üretimi” olması özelliğiyle de bir ilk.

1 MİLYONU AŞKIN HASTAYA UMUT OLDU

Yapay deri, ülkemizde de her yıl yanık nedeniyle tedavi gören 1 milyonu aşkın hastaya umut olabilecek. Prof. Dr. Ercüment Ovalı “Ülkemiz adına gurur verici olan bu ürünü kısa sürede hastaların hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diyor.

 

YORUMLAR 177
  • emin 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Ercüment, sen 80 milyon halkımızın duasını ve sevgisini aldın. Bir şehit ailesini ihya ettin, birileri gibi vatanına ve milletine ihanet etmedin, iğrenç çıkarlar yerine asırlık davamızın yüce mesajını tek bir örnekle tüm dünyaya ilettin, ellerinde Müslüman kanı olanlar seni nasıl alkışlayabilir, Allah sen ve senin gibilerinden razı olsun. Amin.
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Harika yorum kardeşim. Bende dualarına amin diyorum.
    Cevapla
  • ismail karaköy 6 yıl önce Şikayet Et
    Vicdanın kirli ellerden alkış almasına ihtiyacı yoktur. Tebrik ederim.
    Cevapla
  • drojan 6 yıl önce Şikayet Et
    halit ergenç suratını asmış oturmuş alkışlamadı bile
    Cevapla
  • trd 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamsin.. birak onlar teror sevicileri alkislasin. senin alkisa da ihtiyacin yok yuregi guzel insan. Bu millet senin gibi guzel insanlarin yaninda merak etme...
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Alkışlar ne kadar da kısık sanki zoraki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı