İstihbarat raporuna yansıdı! PKK bitme noktasında

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasının ardından Kürt halkını bir çok kez sokağa dökmek için Kandil’den gelen talimatlar boşa çıktı. Bölücü terör örgütünün sosyal medya üzerinden eylem çağrıları da etkisiz kaldı.

GİRİŞ 20.02.2018 13:23 GÜNCELLEME 20.02.2018 20:46
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı sayesinde PKK'nın ele başı Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişine yönelik eylemlere katılım sadece 400 kişi de kaldığı istihbarat raporlarına yansıdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK/PYD-YPG’ye yönelik düzenlediği “Zeytin Dalı Harekatı” başarılı bir şekilde devam ediyor. Harekatın Türkiye içinde sabote edilmesi için bölücü terör örgütü PKK’nın kandilden talimatlar göndererek yaptığı girişimlerin de sonuçsuz kaldığı istihbarat birimleri tarafından tespit edildi

İstihbarat birimleri, terör örgütü PKK’nın HPG-BİM kanadının tüm eylemlerini sosyal medya üzerinden organize ettiğini tespit etti. Bölücü terör örgütünün, sürecin kendi aleyhlerine dönmesiyle birlikte sosyal medya üzerinde istedikleri algıyı oluşturmadığı belirlendi. Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasıyla birlikte Kürt halkını sokağa dökmeyi amaçlayan PKK/PYD’nin başarısızlığı da raporlara yansıdı.

 

 

KANDİLİ DİNLEMEDİLER

Raporda; Kandilin, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin yıl dönümü, Selehattin Demirtaş’ın dava süreci, Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillerin öldürüldüğünün iddia edilmesi gibi farklı gündemlerle sokağa çıkması yönündeki talimatlarını halk dinlemedi. Bunun üzerine örgüt sürecin aleyhlerine dönmesinden dolayı, kendi sosyal medya adreslerinde dahi talimatlar gündem olmadan paylaşımlardan düştüğü tespit edildi. Bu aşamada PKK/PYD’ye sosyal medya üzerinden tam destek veren FETÖ’nün eylemlere ilişkin sosyal medya paylaşımlarını köpürtmesi de yetersiz kaldı

SADECE 400 KİŞİNİN KATILIMIYLA EYLEM DÜZENLENDİ

Son dönemde örgüte yönelik operasyonlar terör örgütünün nasıl yok olmaya başladığını apaçık gösterdi. 15 Şubat’ta Terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişi nedeniyle, 2015 yılında 158 farklı noktada yaklaşık 12 bin kişinin katılımıyla, 2016 yılında ise 144 ayrı noktada 8 bin 500 kişinin katılımıyla eylemler düzenlendi. 2017’de ise örgüte yönelik ülke genelinde ve Kandil’de yapılan operasyonlar neticesinde 17 farklı noktada 430 kişinin katılımıyla eylemler yapıldığı tespit edildi. 2017 yılında düzenlenen Fırat Kalkanı ve şuan da devam eden Zeytin Dalı Harekatı’yla birlikte bu sayı Türkiye genelinde 25 farklı noktada 401 kişinin katıldığı eylemler olarak kaldı.
   
Sosyal medyayı, örgütü organize etmekte kullanan terör örgütü PKK/PYD bu kez başarılı olamadı.

Raporda, “Zeyno” kullanıcı adlı @_KewaGozel_Twitter’da PKK/PYD’nin sözde Silahlı Savunma Güçlerinin, örgütün Basın İrtibat Merkezi tarafından koordine edildiği tespit edildi. Örgüte yakın siyasiler, gazeteciler ve yüksek takipçisi olan hesaplar tarafından takip edilirken, örgütün Etiket/Hashtag çalışmalarını organize ederek hesapların sosyal medya üzerinden örgütlenmesini sağladığı belirlendi.

Ayrıca, yapılan sosyal çalışmalar kapsamında HDP’nin 15 Şubat’a (Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesi) dair paylaşım yapmayarak, Selahattin Demirtaş’ın duruşmasına menfi etki oluşturacak girişimlerden kaçınıldığı” tespitlerine yer verildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • ŞEHZADE. 6 yıl önce Şikayet Et
    Düşün Kürt kardeşlerimizin yakasından artık.
    Cevapla
  • Destan 6 yıl önce Şikayet Et
    Artik pekkopekler de anladi Kürtleri temsil etmedigini. Rabbim hangi irktansin diye sormayacak. Allah yolunda ne yaptigini soracak.
    Cevapla
  • zorduruma 6 yıl önce Şikayet Et
    zorduruma düselim bakın nasıl da ortalıga cıkıyorlar hep aynı muhabbet su uyur düsman uyumaz
    Cevapla
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    iblise tapan son mahluk geberene kadar gevşemek yok
    Cevapla
  • mübarekinsan 6 yıl önce Şikayet Et
    hdp yi vitrin yapıyorlar ama chp hdp den daha bölücü ve beter pkk sempatizanı bir parti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı