Jandarma en az ilkokul mezunu askeri personel alımını ne zaman? Detaylar...

Jandarma Genel Komutanlığı en az ilkokul mezunu askeri personel alımı yapacak. Jandarma askeri personel alımları ilkokul mezunları için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da lojistik branşlı olması bekleniyor. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Net tarih belli oldu mu?

Jandarma en az ilkokul mezunu askeri personel alımını ne zaman? Detaylar...
Jandarma en az ilkokul mezunu askeri personel alımını ne zaman? Detaylar...
GİRİŞ 20.02.2018 12:25 GÜNCELLEME 20.02.2018 12:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan jandarma Genel Komutanlığı, açık pozisyonları doldurmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da askeri personel alımları olacak. Daha öncelerde ilkokul mezunlarının istihdam edilmediği askeri personel listesinde artık OHAL durumundan sonra Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ilkokul mezunu adayların da Jandarma askeri personel alımlarına başvurabilmeleri sağlandı. Geçen yıl Jandarma Genel Komutanlığı  en az ilkokul mezunu lojistik branşlı binlerce askeri personel alımı gerçekleştirmişti. Peki bu yıl da Jandarma askeri personel alımı yapılacak mı? İşte detaylar...

LOJİSTİK SINIFI ASKER NEDİR?

Lojistik sınıfı, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam eden ve mesleklere göre çalışan askeri personellerdir. Örneğin berber, aşçı, araç tamircisi, boyacı, terzi, tesisatçı vb. gibi pek çok sınıf için lojistik sınıflı askeri personel bölümleri bulunmaktadır. İşte bu askerler lojistik sınıflı askerlerdir.

LOJİSTİK SINIFLI UZMAN ERBAŞ GÖREVLERİ NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı lojistik sınıflı uzman erbaşın aslı görevi atanmış olduğu sınıf için görevlerini yapmak. Örneğin berber uzman erbaş, aşçı uzman erbaş, tesisatçı uzman erbaş atanmış olduğu bu sınıflara göre karakollarda, tümenlerde ya da tugaylarda görevini sürdürmektedir. Jandarma Öze Harekat branşına çok lojistik uzman erbaş çok çok daha rahattır.

JANDARMA LOJİSTİK ASKER ALIMI NE ZAMAN?

Jandarma Genel Komutanlığı lojistik branşlı yani meslek sınıflı örneğin aşçı, berber, terzi, teknisyen, şöfor vb. gibi kadrolar için en az ilköğretim mezunu askeri personel alımları için şuan net bir tarih verilmedi. Fakat geçen yıl yapılan alımlara bakıldığında duyuruların yakında yapılması beklenmektedir.

YORUMLAR 2
  • ali yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzman alimlari yasi 1991 dogumlu olanlrda yapilsin vatanimiza milletimize hizmet etmek istiyorum bir defa basvurdum elendim bir daha basvurmak istiyorum
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınır varmi. Terhis sınırı varmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!