Zeytin Dalı Harekatı'nda çok önemli gelişme

'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) timlerinin ve Kulp ve Ergani ilçelerinden 64 güvenlik korucusu sınır bölgesine sevk ediliyor.

GİRİŞ 20.02.2018 16:56 GÜNCELLEME 20.02.2018 17:31
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin bölgesinin teröristlerden temizlenmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden jandarma özel harekât (JÖH) ve polis özel harekât (PÖH) timlerinin sınır bölgesine sevk ediliyor. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin harekat kapsamında Afrin bölgesinde 'meskun mahal' operasyonlarına katılacağı belirtildi. Diyarbakır'ın Kulp ve Ergani ilçelerinden 64 güvenlik korucusu da bölgeye hareket etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak tarihinde Afrin'in teröristlerden temizlenmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında sınıra sevkiyat devam ediyor. Bugüne kadar 1715 teröristin etkisiz hale getirildiği harekât kapsamında sınır bölgesine Türkiye'nin çeşitli illerinden JÖH ve PÖH timlerinin sevk edilmesine başlandı. Sınır bölgesine sevk edilen timler, harekat kapsamında Afrin bölgesinde 'meskun mahal' operasyonlarına katılacak.

 

 

KRİTİK NOKTALAR CİNDERES VE RACO

Afrin bölgesinde kritik öneme sahip olduğu değerlendirilen Afrin'in Cinderes ve Raco beldelerinin etrafındaki tepeler 'Zeytin Dalı Harekâtı'nın 32'nci gününde kontrol altına alındı. Beldelere bağlı birçok köyde harekât kapsamında teröristlerden temizlendi. Önümüzdeki günlerde ise Cinderes ve Raco beldelerinin teröristlerden temizlenmesi yeni bir hazırlık yapıldığı bildirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, bölgeye JÖH ve PÖH timlerinin  Cinderes ve Raco beldelerinde olabilecek 'meskun mahal' operasyonlara katılmak için sınır bölgesine sevk edilerek hazır şekilde bekletileceği öğrenildi.

 

JÖH VE PÖH'ÜN BAŞARILI OPERASYONLARI

JÖH ve PÖH timleri hendek operasyonları sırasında Diyarbakır Sur, Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil ilçesinde, Mardin'in Derik, Dargeçit ve Nusaybin ilçesinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'meskun mahal' operasyonlarını başarılı şekilde tamamlamıştı.

ADIYAMAN, İZMİR VE KOCAELİ'NDEN SEVK EDİLMEYE BAŞLANDI

Harekat kapsamında Adıyaman, İzmir ve Kocaeli'den 'JÖH ve PÖH timleri, 'meskun mahal' operasyonları için Afrin'e gitmek üzere sınır kentlerine sevk edildi.

KORUCULAR DA GİDİYOR 

Diyarbakır'ın Kulp ve Ergani ilçelerinden 64 güvenlik korucusu Afrin'de drevam eden Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için katılmak için uğurlandı.

YORUMLAR 37
  • Scorpıon 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu aziz vatanı korumak, İslam'ın sancağını dalgalandırmak için cepheden cepheye koşan ve bu uğurda canını feda etmeye hazır bütün asker ve polislerimizin yolu açık olsun güle, güle gitsinler güle güle gelsinler İnşallah. Allah a emanet olsunlar..
    Cevapla
  • Mücahid 6 yıl önce Şikayet Et
    Rahman ve Rahim olan Allahım, aslan parçasi mehmedimin yolunu da bahtınıda açık eylesin. Gazaları mübarek şehadetleri müteber olsun inşallah.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim mehmetciklerimize ordumuza güç kuvvet inşaAllah.Allah ın askerleri dualarımız sizlerle...
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c. muzaffer eylesin, Fatih'in torunları.. Allah rızası için fethedin Afrini ve oradaki masum insanların gönlünü..
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    bu koy korucularini iyi arastirmak lazim cunku pkk sempatizanlarida hem para icin hemde istihbarat icin koy korucusu oluyor diye soylentiler dolasiyor. gerci cepheye gidenleri kastedmiyoruz cunku onar guvenlik koruculari. Allah yardimcilari olsun.
    Cevapla
  • Cihan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben Kulpta askerlik yaptım. Kulptaki korucular çok sağlamdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?