Afrin Operasyonu'nda kahraman askerlerimizin ele geçirdiği tüm yerler!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu' nun da (ÖSO) desteğiyle Suriye'nin kuzey batısında yer alan Afrin bölgesine yönelik başlatılan Afrin Operasyonu'nun birinci ayını geride bıraktık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zeytin Harekatına ilişkin Afrin şehir merkezinin kuşatılacağı gelişmesini aktarmasının ardından Afrin'de şimdiye kadar ele geçirilen yerler merak ediliyor. İşte, Afrin bölgesinde ele geçirilen yerler...

Afrin Operasyonu'nda kahraman askerlerimizin ele geçirdiği tüm yerler!
Afrin Operasyonu'nda kahraman askerlerimizin ele geçirdiği tüm yerler!
GİRİŞ 26.02.2018 12:42 GÜNCELLEME 26.02.2018 12:42

Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Afrin bölgesinde güvenlik açısından büyük bir tehdit oluşturan teröristleri etkisiz hale getirmek adına başlatılan Afrin Operasyonu, diğer adıyla Zeytin Dalı Harekatı'nın 33. gününe girmiş bulunmaktayız. PKK/DEAŞ/PYD-YPG ve KCK'ya mensup teröristleri imha etme girişimi tüm hızıyla devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Afrin Operasyonu'na yönelik önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda, önümüzdeki günlerde çok daha hızlı bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin şehir merkezinin kuşatılacağı gelişmesi aktarıldı. Öte yandan birinci ayını geride bıraktığımız Afrin Operasyonu'nda bu güne kadar 1780 teröristin etkisiz hale getirildiği, 32 şehidimizin ise hayatını kaybettiği şeklinde açıklamalara yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin şehir merkezinin kuşatılacağı haberinin ardından kamuoyu da Afrin Operasyonu'na ilişkin daha detaylı bilgi almak ve şimdiye kadar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun da (ÖSO) desteğiyle başarılı bir şekilde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda ele geçirilen yerler merak ediliyor. İşte, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bu güne kadar ele geçirilen yerler...

AFRİN OPERASYONU’NDA ŞİMDİYE KADAR ELE GEÇİRİLEN YERLERİN SAYISI...

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri tarafından, Afrin Operasyonu’nun başlangıcından itibaren YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 61'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 89 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

350 KİLOMETRE KARE ALAN KONTROL ALTINA ALINDI!

Afrin Operasyonu, diğer adıyla Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şu ana kadar 350 kilometre kare alan kontrol altına alındı. Bugün itibarıyla Afrin'de hedeflenen alanların yüzde 25'i teröristlerden temizlendi.

afrin

AFRİN OPERASYONU İLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ…

Afrin Operasyonu’da kahraman askerlerimiz tarafından Azez ve Şeyh Horoz arasında bulunan yolun açıldığı ve buna bağlı olarak Azez ile Bülbül arasındaki hat birleştirilerek kontrol altına alındı. Öte yandan Afrin Operasyonu’nun 32. Gününde 9 köy hain terör örgütlerinden temizlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından temizlenen köylerin isimleri şu şekildedir: Afrin'de Zeytune, Arpaviran, Sorani, Heyyani ve Çarkanlı, Mervane, Heygece ve Akanlı’dır.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Afrin'in Dayr Savvan köyünü kurtararak, Kilis ilinin karşısına düşen hatta teröristlerin Türkiye sınırıyla temasını kesti.

Harekat kapsamında Afrin'deki Cinderes ve Raco beldelerinin teröristler temizlenip kontrol altına alınması için ÖSO'ya bağlı Livai Şimal grubu son hazırlıklarını yaptı. Livai Şimal grubu sabah erken saatlerde Raco bölgesine gitmek hazırlıklarını tamamlayıp yola çıktı.

Raco bölgesine giden ÖSO güçlerinin yolun açılmasıyla birlikte artık Türkiye'den değil bu yolu kullanarak bölgeye sevk edileceği bildirildi.

afrin

AFRİN OPERASYONU’NDA (ZEYTİN DALI HAREKATI) TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENEN YERLER…

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından teröristlerden temizlenen bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şu şekildedir:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar ve Şeyh Huruz köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde , Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana ve Kırmızı köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Muhammediye köyleri ile Mersides, Nisriyye ve Amara Tepesi’ni; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Serincek, Kastel Cündo ve Dikmetaş köyleri ile Sirgaya Tepesi."

afrin

AFRİN OPERASYONU’NDA (ZEYTİN DALI HAREKATI) TOPLAM KAÇ ŞEHİDİMİZ VAR?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin Operasyonu'nun başladığı günden itibaren toplam kaç şehidimizin hayatını kaybettiğinin açıklaması gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nce yapılan açıklamalar doğrultusunda, Afrin Operasyonu kapsamında bugüne kadar 32 şehit verildiği bilgisi ulaştırıldı. Öte yandan Zeytin Dalı Harekatı'nda şimdiye kadar 143 yaralı askerimiz olduğu sözleri kaydedildi.

AFRİN’DE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TOPLAM TERÖRİST SAYISI NE KADAR?

Genelkurmay Başkanlığı  Afrin Operasyonundaki (Zeytin Dalı Harekatı) son durum hakkında kamuoyunu bilgilendirici önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamaları doğrultusunda, Afrin Operasyonunun başlatıldığı günden itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1780 olduğu şeklinde ifadelere yer verildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından Zeytin Dalı Harekatına ilişkin şu sözler kaydedildi: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 13 Şubat 2018 tarihinde, kara ve hava operasyonları sonucunda 70 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1780 olmuştur."

afrin