Akın Öztürk'le kol kola görüntüsünü böyle açıkladı

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal, Akıncı Üssü'nde tutulduğu sırada, Akın Öztürk ile kol kola yürürken ortaya çıkan görüntülerini anlattı.

Akın Öztürk'le kol kola görüntüsünü böyle açıkladı
Akın Öztürk'le kol kola görüntüsünü böyle açıkladı
GİRİŞ 21.02.2018 13:13 GÜNCELLEME 21.02.2018 13:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili aralarında sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin de bulunduğu 221 sanığın yargılandığı davada, darbe gecesi derdest edilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal müşteki-mağdur olarak dinlendi.

Abidin Ünal, Akıncı Üssü'nde tutulduğu sırada, darbe girişiminin bir numarası olduğu suçlamasıyla yargılanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ile kol kola yürürken ortaya çıkan görüntülerini anlattı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi yerleşkesindeki salonda görülen duruşmada, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal mağdur-müşteki sıfatıyla ifade verdi. Darbe girişiminin başından, İstanbul'da Mehmet Şanver'in kızının düğününden derdest edilip, Akıncı Üssü'ne getirilmesi ve ertesi gün kurtarılmasına kadarki süreci Anlatan Ünal, Akın Öztürk ile ortaya çıkan görüntülerini söyle anlattı:

"16 Temmuz saat 14.00 sıralarında tutulduğum odanın kapısı zorlandı. Ancak kapıyı açan olmadı. 15 dakika sonra kapı açıldı ve Akın Öztürk içeri girdi. Bana, 'Aaa sen burada mısın' dedi. Bana gece boyunca Genelkurmay başkanı ile birlikte olduğunu, darbeyi önlemeye çalıştıklarını, hala müzakerelerin sürdüğünü, sivil değil de askeri savcıya teslim olmak istedikleri, Genelkurmay başkanın sabah ayrıldığını, kendisinin de gitmek istediğini ancak Genelkurmay başkanının 'Sen burada kal' dediğini söyledi. Bana 'Genelkurmay İkinci başkanı da burada, yanına gidelim' dedi. Ancak ben kabul etmeyince ayrıldı. Bir süre sonra Akın Öztürk tekrar geldi. 'Yaşar Güler'le geldik gidiyoruz' dedi. Koridora çıkıp yürüdük. Yaşar Güler'i görüp kucaklaştık. Sonra 'Gidiyoruz' dediler."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Mahmut Akar 6 yıl önce Şikayet Et
    Sabetaycı Münafıklar en sinsi düşmandır.
    Cevapla
  • Biri 6 yıl önce Şikayet Et
    Oyun içinde oyun. Matruska gibi aciyorsun başka bir tane daha çıkıyor bitmiyor, birbirlerine de yalan söylüyorlar, hiç utanma sıkılma edep vs hiçbir insanî ahlâkî tarafları yok. Ne oldukları gibi görünüyorlar, ne görüldükleri gibi olabiliyorlar. Allah ıslah etsin, ıslahı mümkün olmayanı kahretsin
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Ustu kapalı bir sekilde genel kurmay başkanı ve ikinci başkanı hakkında şüphe oluşturma çabası var. Bu resim aslanda çok şey anlatıyor da bakalım mahkeme gerekeni yapacak mi?
    Cevapla
  • Gghjk 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir şey göründüğü gibi değil biz bilemeyiz ama cok iyi planlanmış kar fakat en büyük plan kurucu yüksek unutmuş lar biz ne kadar çözebilir sek bu haçlı enikleri ni okadar iyi kardayiz cozemezsek bu haçlılar yine deneyecektir gerçek suçluları bulup suç üstü Ler dahil asilmazsa bu iş bitmez yoksa bu haçlılar çıkar içeriden Allah muhafaza
    Cevapla
  • Ezo 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamda da bir bit yeniği var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti