Rusya'dan Esad'a Afrin çağrısı!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afrin'le ilgili çok kritik açıklamalarda bulundu. Esad'a çağrıda bulunan Lavrov, "Suriye Kürtlerle diyalog kurmalı" ifadelerini kullandı

Rusya'dan Esad'a Afrin çağrısı!
Rusya'dan Esad'a Afrin çağrısı!
GİRİŞ 21.02.2018 16:51 GÜNCELLEME 21.02.2018 16:51
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Kürtleri Suriye'den ayırmaya yönelik eylemlerinin Suriye'de çözüme katkı sunmadığını söyledi.

Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Erjavec ile Moskova'daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "Suriye'deki Kürt nüfusun bir kısmının bir süre önce özerklik açıklaması yapması, çözüme katkı sunmadı. ABD ve uluslararası koalisyonun Kürtlerin özerkliğine destek vermek ve Şam'a bağlı olmadığı belirtilen bölgelerde yerel yönetimler kurulmasını desteklemek için attığı adımlar da çözüme katkı sunmadı" dedi.

'TÜM DIŞ AKTÖRLER ŞAM'LA DİYALOG KURMALI'

 

 

Afrin'deki durumu da değerlendiren Lavrov, tüm dış aktörlere Şam'la diyalog kurma çağrısı yaptı.

"İstisnasız tüm dış aktörler, özellikle de Suriye'de varlık gösterenler, BM Güvenlik Konseyi'nde birçok kez onaylanan Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğü ilkesi kapsamında Suriye hükümetiyle diyalog kurulması gerektiğini kabul etmeli" diye devam eden Lavrov, krizin ancak diyalogla çözülebileceğini vurguladı.

ESAD'A ÇAĞRI

Öte yandan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a çağrıda bulunan Lavrov, "Suriye Kürtlerle diyalog kurmalı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 17
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Galip olan ALLAHTIR.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ruslarinkide oyun içinde oyun.
    Cevapla
  • Sadık 6 yıl önce Şikayet Et
    Lan lavrov salağı onlar Kürtler değil Birleşmiş teröristler ordusu , bak kürtler benim gibi Türkiyede evinde oturuyor Devletimin bayrağımın gölgesinde rahat yaşıyor işine bakıyor . Onlar ayak takımı. Hani şimdi PKK Esedle yakınlaşsa ne olacak oraları PKK ya mı vereceksin. O iş biraz zor.
    Cevapla
  • ali bilir 6 yıl önce Şikayet Et
    biz kürdüz sana ne oluyor kürtler türkler kardeştir aradakiler kalleştir yetmedimi kürt kanı akıttığınız kürtleri kullandığınız ölüyorsa kürt türkler ölüyor aslında bunlar ayrılmaz et tırnaktır ben kürt oğlu kürdüm ama ayyıldız bayrağın altındayım ve bayrağım budur.
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    hala meseleyi kürt meselesi sanıyorlar mesele ihanet meselesi hainlik ve terör meselesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor