Tekirdağ'da bulundu! Tam 3 metre 20 santim

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde 3 metre 20 santim uzunluğunda ölü yılan bulundu. Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, ilk incelemede piton olduğunu tahmin ettikleri yılanla ilgili gerekli çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Tekirdağ'da bulundu! Tam 3 metre 20 santim
Tekirdağ'da bulundu! Tam 3 metre 20 santim
GİRİŞ 21.02.2018 15:16 GÜNCELLEME 21.02.2018 15:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Şarköy'ün İstiklal Mahallesi, Killik mevkiinde dev yılan ölüsünü bulan kişi, bunu Avcılar ve Atıcılar Derneği'ne götürdü. Burada avcılar tarafından şaşkınlıkla incelenen yılanın yapılan ölçümünde 3 metre 20 santim boyunda olduğu belirlendi. Avcıların haber vermesi üzerine Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürlüğü'nden bir ekip Şarköy'e giderek yılanı aldı. Ekipler, yılanın bulunduğu bölgede inceleme yaparak, vatandaşlarla da görüştü.

Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, ilk incelemede yılanın piton olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Bir ekibin ilçede ilk incelemesini yaptığını belirten İnal, "Fotoğraflardan yılanın piton olduğunu düşünüyorum. Yılanı alıp İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'ne gönderip, burada bilimsel incelemesini yaptıracağız. Bu hayvan türü bizim bölgedeki doğal hayatta yok. Egzotik bir tür, bunlar tropikal iklimlerde yaşar. Bu yılan yasal olmayan yollardan getirilmiş olabilir. Vatandaş ya elinden kaçırdı ya da doğaya salmış olabilir. Gerekli inceleme ve araştırmaları yapıyoruz" dedi.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • OttoMAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bir adam çıkıp bu yılanın marka modelini bulamadı mı? Neyse bereket kobra dememişler
    Cevapla
  • Yılan 6 yıl önce Şikayet Et
    Koktun mu
    Cevapla
  • nail abiniz. 6 yıl önce Şikayet Et
    vura vura hacamat etmişler hayvanı yazıktır.
    Cevapla
  • zekha kol 6 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki bilimciler piton olduğunudüşünüyor ne olduğunu bile bilmiyor para alıyor devletden işinin ehli insanlarda sokakda geziyor
    Cevapla
  • abdullah ünal 6 yıl önce Şikayet Et
    :)))) dogru diyorsun adamlar uzmanlık alanı olan pitonu bılmezler konu zeytin dalı harekatını sorsan yok asker suradan gırmesı lazımdı orada ne ısımız var gıbı konularda profosör kesilirler ........
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti