Afrin konvoyunun altından İranlı komutan çıktı!

PKK terör örgütüne kalkan olmak için yağmacı Şebbihalarla birlikte Afrin’e girme teşebbüsünde bulunan İran destekli Şii militanların hedefinde Afrin değil, 4 yıldır muhaliflerin kuşatma altında tutuğu Fua ve Kefreya köyleri olduğu ortaya çıktı.

Afrin konvoyunun altından İranlı komutan çıktı!
Afrin konvoyunun altından İranlı komutan çıktı!
GİRİŞ 22.02.2018 09:44 GÜNCELLEME 22.02.2018 09:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Muhalif Ebu Amara Tugayı Komutanı Muhanne Ceffale, “Onların asıl hedefi Fua ve Kefreya. Oraya ulaşmak için Şiiler Afrin PKK’sını kullanacak. Projeyi yöneten isim ise İran Devrim Muhafızları Generali Kasım Süleymani” dedi.

Türk SİHA ve topçularının önceki gün bombalarla önleme yaptığı konvoyun Esed için savaşan yağmacı Şebbihalar ve bölgede konuşlu El Nuceba, Liva Kudüs ve Liva Muhammed Bakır gibi Şii terör gruplarına mensup militanlardan oluştuğunu kaydeden Ceffale, konvoya liderlik eden kişinin ise Halep-Sifira bölgesinden Halid Hasan Alluş isimli bir Şebbiha milisi olduğunu belirtti. Ceffale, Türkiye’nin İdlib’e intikalini provoke edenlerin de aynı kişiler olduğunu vurguladı.

 

 

YENİ ŞAFAK

YORUMLAR 8
  • once vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    iranin dostlugundan da muslumanligindan da supheliyim
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    İran aşığı bi uyuyan güzel var? Nerede kendileri? Hâlâ uyuyormu? İranin Amerikan dostu olduğunu hâlâ anlamayan varmı? Irak'ın yapılanması için beş kuruş bile vermeyen ama yıkmak için milyon dolar harcayan iran Şiasi degilmi? İsraili tehtid edip masa altında anlaşan iran degilmi?
    Cevapla
  • Batmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Cok doğrudedin nerede iran seviciler
    Cevapla
  • izmirli 6 yıl önce Şikayet Et
    İRAN saten güvenebileceğimiz bir ülke değil,el altından oda abd gibi desteklediği bir çok terör örgütü var gibi
    Cevapla
  • alsancak 6 yıl önce Şikayet Et
    türk askeri afrindeki mazlumlara yardım için canını hiçe sayarak çarpışsın ypg yi temizlesin sonra başkası gelip hazıra konsun. tsk buna müsade etmez
    Cevapla
  • celali topuz 6 yıl önce Şikayet Et
    İranın gayri müslim bir devlete savaş açtığını duyan varmı..
    Cevapla
  • Cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Qayri-müslim yağmaçılarına karşı duran tek ülke İran.Zavallı kürt köylerini acımasızca göye savuran evlerini canlarını yakan TSK diyil mi? Mazlüm Afrin halkını kurtarmaya gelmiş İran askerine Helal olsun.
    Cevapla
  • Müslüman 6 yıl önce Şikayet Et
    Mezhepçi ve ırkçı gözlükleri ile her hakikatı net göremez insan. Biraz ümmetçi biraz da insancıl olmak gerekmez mi. Söylentilere dayanarak İranlı müslüman din kardeşlerinize etmediğiniz iftira kalmıyor nerdeyse. İsrail'e ABD'ye hiç bir ülke ve millet onlar gibi karşı durmadı şimdiye kadar. Kafanızı kumdan çıkarın etrafa bakın biraz beyler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar