2018 e-ticaret gümrük limiti ne kadar? Yurtdışı alışveriş fiyatı düşürüldü!

Yurtdışından e-ticaret yoluyla alışveriş yapanlara kötü haber Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan geldi.Artması beklenen gümrüksüz alışveriş fiyatları 2018 yılında daha da düşürüldü. Peki 2018 gümrüksüz yurtdışı alışveriş fiyatı ne kadar oldu?

2018 e-ticaret gümrük limiti ne kadar? Yurtdışı alışveriş fiyatı düşürüldü!
2018 e-ticaret gümrük limiti ne kadar? Yurtdışı alışveriş fiyatı düşürüldü!
GİRİŞ 31.08.2018 09:04 GÜNCELLEME 31.08.2018 09:04
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre gümrüksüz yurtdışı alışveriş muafiyet oranı 30 eurodan 22 euroya düşürülmesi için hazırlanan karar Bakanlar Kurulu’na sunuldu. Tasarıya göre e-ticaret yoluyla yurtdışından alınan siparişlerde 22 euroyu aşan ve 1500 eurodan düşük olan ürünler için %18 ile %20 tutarında vergi alınacak. Buna göre, posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere yönelik gümrük muafiyet oranı 30 eurodan 22 euroya düşürülecek. Peki detaylar nedir?

GÜMRÜKSÜZ ALIŞVERİŞ LİMİTİ 22 EURO OLDU!

Amazon, Ebay, AliExpress gibi yurtdışı sitelerinden ürün alanlara kötü haber Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan geldi. Yurdışı alışveriş limiti 30 eurodan 22 euroya düşürüldü. Eğer e-tiracet yolu ile ithal ettiğiniz ürünler 22 euroyu aşarsa %18 ile %20 arasında vergi alınacak. Yani tasarıya göre e-ticaret yoluyla yurtdışından alınan siparişlerde 22 euroyu aşan ve 1500 eurodan düşük olan ürünler için %18 ile %20 tutarında vergi alınacak. Avrupa Birliği ülkelerinde genel olarak bu oranın 22 euro olarak uygulanması nedeniyle Türkiye'de de bu yönde düzenleme kararı alındı.

Posta veya hızlı kargo yoluyla ülkemize gönderilen bilimsel ve eğitim amaçlı kitaplar için gümrük muafiyet limiti 150 Euro seviyesine çıkarılacak. Ülkemizde temin edilemeyen kitapları kapsayan bu değişiklikte KDV oranı ise yüzde 8 olarak belirlendi.

YORUMLAR 19
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    bazı ürünlerde yurtdışından almak yarı yarıya uyguna gelebiliyor. yurtdışı fiyatına vergiyi de koysanız buradaki fiyatların yanına bile yaklaşamıyor. örneğin beğendiğim bir saatin yurt dışı fiyatı tl bazında 1545 tl. burada en uygunu 3000 tl. varın gerisini siz düşünün.
    Cevapla
  • ali yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    neden tl değilde euro olarak hesaplanıyor burası euro ilemi yönetiliyor
    Cevapla
  • MURAT 4 yıl önce Şikayet Et
    sen 22 tl lik alışveriş yap
    Cevapla
  • OZYVZ 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeş Tl olarak mı alıyorsun dişarıdan
    Cevapla
  • Mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    Dışarısı Dolar ve Euro kullanır bizim paramızı neden kullansınlar ki
    Cevapla
  • Muslum baba 5 yıl önce Şikayet Et
    Yurt disi alisveris 22 euroyu asmasa bile gumruk vergisi uyguluyorlar bu durumun onune gecilmeli bu siniri gecmeyen tek urunden neden vergi aliniyor anlayamadim
    Cevapla
  • safa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hacı dayı yüksek fiyatlı bir ürün için daha düşük bir fatura kestirdiysen bu ürünü geçiremeyebilirler veya yasaklı bir ürün içeri sokmaya çalışmıssındır. Onun haricinde 22 euro yu geçmezse vergisiz ülkeye gelir o ürün. Ben defalarca getirdim herhangi bir sorun olmadı. Ya da sana 1000 de 1 ihtimal vurmuş. Garip.
    Cevapla
  • bolulu fasan usta 5 yıl önce Şikayet Et
    AB ülkelerinde bu limit uygulandığı için denmiş. Türkiye AB ülkesi değil ve hiçbir zaman olamayacak. AB ülkelerinde limit var çünkü onlar zaten birlik olarak,gümrüksüz ticaret yapıyor aralarında ve üretim de var. Türkiye ne üretiyor?
    Cevapla
  • pipisipis 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne üretiyor All ateş anlatsana şu yumuk gözlerimiz açılsın badem bıyıklım.
    Cevapla
  • Ali Ateş 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ne mi üretiyor? Yumuk gözlerini açıp Sözcü ve Aydınlık gazeteleri haricinde kaynak okursan anlarsın.
    Cevapla
  • vvvv 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke en azından çin'le ticaret anlaşmamız olsa, oradan alışveriş limiti daha yüksek olsa. Ucuz elektronik ihtiyacımızı karşılamış oluruz. Her şeyi onlar üret,yor zaten, sadece avrupa ya da amerika markası satın alıyoruz
    Cevapla
  • Cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    tabi cari açık alsın başını gitsin, yerli üreticiler kepenk kapasın, işsizlik oranı artsın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün